Υγρή σοκολατόπιτα με φουντούκια
40'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
17 Ιανουαρίου, 2022
Υγρή σοκολατόπιτα με φουντούκια
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Υγρή σοκολατόπιτα που λιώνει στο στόμα με αλεσμένα φουντούκια στη γέμιση και χοντροκομμένα, τραγανά φουντούκια στην επιφάνεια – χρειάζεται να πούμε περισσότερα;
Η συνταγή είναι χωρίς γλουτένη και χωρίς λακτόζη.
Συστατικά
- 130 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
- 110 γρ βούτυρο ανάλατο
- 4 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 160 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 100 (60 + 40) γρ φουντούκια ψημένα, ανάλατα
- 15 γρ κακάο ΙΟΝ
Ειδικό Σκεύος
τσέρκι 20εκ.
Μέθοδος
- Κρατάμε 40 γρ φουντούκια στην άκρη, και τα χοντροκόβουμε με μαχαίρι.
- Αλέθουμε τα υπόλοιπα 60 γρ φουντούκια στον επεξεργαστή τροφίμων ώσπου να γίνουν σκόνη.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε μέσα το μείγμα κουβερτούρας/βουτύρου και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε τα αλεσμένα φουντούκια με το κακάο και τα ανακατεύουμε.
- Τα προσθέτουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε ένα τσέρκι 20 εκ. με αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Πασπαλίζουμε με τα 40 γρ χοντροκομμένα φουντούκια.
- Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 190 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά και έπειτα στους 170 βαθμούς για άλλα 15-20 λεπτά.
- Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει καλά προτού την ξεφορμάρουμε και τη σερβίρουμε.
- Σερβίρουμε τη σοκολατόπιτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου, σκέτη, με παγωτό βανίλια ή με λίγη κρεμ φρες.
- Φυλάμε τη σοκολατόπιτα που περίσσεψε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, για 3-4 μέρες.
Υγρή σοκολατόπιτα με φουντούκια
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή