Vegan ντόνατ φούρνου με σοκολάτα
40'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : baking powder, γιαούρτι καρύδας, αλάτι, αλεύρι ολικής άλεσης, γάλα φυτικό, ζάχαρη καρύδας, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
28 Ιανουαρίου, 2022
Vegan ντόνατ φούρνου με σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Απολαύστε ένα αγαπημένο γλύκισμα στην πιο υγιεινή εκδοχή του: αυτά τα ψητά ντόνατ είναι φτιαγμένα με αλεύρι ολικής, ζάχαρη καρύδας και φυτικό γάλα!
Η συνταγή είναι vegan, νηστήσιμη και χωρίς λακτόζη.
Συστατικά
- 260 μλ φυτικό γάλα (αμυγδάλου, βρώμης, σόγιας κλπ.)
- 120 μλ γιαούρτι καρύδας
- 100 γρ ζάχαρη καρύδας
- 280 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- ¼ κτγ αλάτι
- 2 ½ κτγ μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
- νιφάδες κακάο, για διακόσμηση
Μέθοδος
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με το γιαούρτι και το γάλα, ώσπου να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μίξερ, χτυπώντας ελάχιστα, ίσα-ίσα ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ψεκάζουμε μια φόρμα για ντόνατ με φυτικό αντικολλητικό σπρέι.
- Με μια σακούλα κορνέ στην οποία έχουμε τοποθετήσει στρογγυλή μύτη, γεμίζουμε με το μείγμα τις θήκες.
- Ψήνουμε τα ντόνατ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10’.
- Βγάζουμε τα ντόνατ και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και βυθίζουμε τα ντόνατ μέσα ανάποδα ώστε να γλασώσουμε την επιφάνειά τους.
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα ντόνατ που γλασώσαμε.
- Πριν στερεοποιηθεί η σοκολάτα, πασπαλίζουμε με νιφάδες κακάο.
- Αυτά τα ντόνατ είναι καλύτερα να καταναλωθούν την ίδια μέρα. Ωστόσο, φυλάμε όσα ντόνατ περισσέψουν σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου, για 2-3 μέρες.
Vegan ντόνατ φούρνου με σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή