×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Δίχρωμα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας και ζύμη μπράουνις


Δίχρωμα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας και ζύμη μπράουνις
Δίχρωμα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας και ζύμη μπράουνις
12-15
45'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Δίχρωμα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας και ζύμη μπράουνις

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Αυτά τα πεντανόστιμα μπισκότα συνδυάζουν 2 διαφορετικές ζύμες με σοκολάτα σε 1 συνταγή. Αποτέλεσμα; Απόλαυση x2!

Συστατικά
Για τη ζύμη μπισκότου με κομμάτια σοκολάτας:
  • 75 γρ ζάχαρη καστανή
  • 50 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 100 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
  • 170 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • ½ κτσ μαγειρική σόδα
  • 3 κτσ κορνφλάουρ
  • 100 γρ κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ, σε μεγάλα κομμάτια
Για τη ζύμη μπράουνις:
  • 125 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • 125 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 110 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 110 γρ ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 150 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κτσ κακάο ΙΟΝ
  • 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • ½ κτγ αλάτι
  • 100 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ, σε μεγάλα κομμάτια
Μέθοδος

Για τη ζύμη μπισκότου με κομμάτια σοκολάτας:

  1. Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε την καστανή και τη λευκή ζάχαρη με το βούτυρο ώσπου να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το κορνφλάουρ και το προσθέτουμε στον κάδο, ανακατεύοντας ώσπου να σχηματιστεί ζύμη.
  4. Προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος στον κάδο του μίξερ, ανακατεύοντας ίσα-ίσα ώσπου να ενσωματωθούν στη ζύμη.
  5. Τοποθετούμε τη ζύμη μπισκότου στο ψυγείο όση ώρα ετοιμάζουμε τη ζύμη μπράουνις.

Για τη ζύμη μπράουνις:

  1. Σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα, λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο.
  2. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τη λευκή και την καστανή ζάχαρη με τα αυγά, ώσπου να αφρατέψουν λίγο.
  3. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με τη σοκολάτα και χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτουμε σταδιακά στον κάδο του μίξερ, χτυπώντας ώσπου να σχηματιστεί ζύμη.
  5. Προσθέτουμε τα 100 γρ κλασικής κουβερτούρας στη ζύμη, ανακατεύοντας ίσα-ίσα ώσπου να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.
  6. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να σφίξει.
  7. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  8. Παίρνουμε μπροστά μας τη ζύμη μπράουνις και τη ζύμη μπισκότου. Με τα χέρια μας, σχηματίζουμε μπαλίτσες με τη ζύμη μπράουνις και μπαλίτσες με τη ζύμη μπισκότου. Ενώνουμε μία μπαλίτσα από τη μία ζύμη και μία από την άλλη σε μια ενιαία, έτσι ώστε να ανακατεύονται ελαφρώς οι δύο ζύμες, και τις τοποθετούμε στο ταψί, πλάι-πλάι, αφήνοντας αρκετή απόσταση ανάμεσά τους, γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο. Δεν βάζουμε πάνω από 5-6 στο ταψί. Όσες περισσέψουν, τις τοποθετούμε στο ψυγείο για την επόμενη φουρνιά. Η ποσότητα της συνταγής δίνει περίπου 15 μεγάλα μπισκότα.
  9. Ψήνουμε τα μπισκότα για 14’-15’ στους 160 βαθμούς. Προσοχή: όταν βγάλουμε τα μπισκότα από το ταψί θα είναι ακόμα πολύ μαλακά, αλλά όσο κρυώνουν θα σκληραίνουν. Θυμηθείτε: θέλουμε τα μπισκότα αυτά να είναι μαλακά μέσα και ελαφρώς τραγανά απ’ έξω. Εάν χρειαστεί, πειραματιζόμαστε λίγο στην αρχή με 1-2 μπισκότα μονάχα, ώστε να βρούμε τους σωστούς χρόνους και τη θερμοκρασία, διότι ο κάθε φούρνος διαφέρει.
  10. Φυλάμε όσα μπισκότα περισσέψουν σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου, για 4-5 μέρες.
Δίχρωμα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας και ζύμη μπράουνις
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta