×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Vegan καρδιές με μους σοκολάτας και ζελέ από σμέουρα


Vegan καρδιές με μους σοκολάτας και ζελέ από σμέουρα
Vegan καρδιές με μους σοκολάτας και ζελέ από σμέουρα
12
300'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Vegan καρδιές με μους σοκολάτας και ζελέ από σμέουρα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 125 γρ. ηλιέλαιο (ή βούτυρο κακάο)
  • Για την aquafaba
  • 125 γρ. ρεβύθια
  • 1250 γρ. νερό
  • 1 κομμάτι φύκι kombu (προαιρετικά)
  • 2 φόρμες σιλικόνης με 6 θήκες σχήματος καρδιάς η καθεμία
Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε τα σμέουρα με τη ζάχαρη και το άγαρ άγαρ σε ένα κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση. Βράζουμε για 2 λεπτά (αυτό είναι σημαντικό για να λειτουργήσει σωστά το άγαρ άγαρ) και μετά αν δεν μας πειράζουν τα σποράκια από τα σμέουρα, αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα ταψάκι ώστε το πάχος του ζελέ να μην ξεπερνά το 1/2 εκατοστό. Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τοποθετούμε στο ψυγείο για να πήξει. Αν δεν θέλουμε τα σποράκια σουρώνουμε από στραγγιστήρι που να μην περνάνε τα σποράκια και μετά συνεχίζουμε την διαδικασία με τον ίδιο τρόπο.
  • 2.Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα 200 γρ. κουβερτούρας, την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπωλ και σε κατσαρολάκι θερμαίνουμε την κρέμα καρύδας με το άγαρ άγαρ και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.
  • 3.Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως. Την αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
  • 4.Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου τη χτυπάμε σε μίξερ για 3-4 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα για να αφρατέψει.
  • 5.5. Χτυπάμε την aquafaba με το μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας μία μία τις 4 κουταλιές ζάχαρης μέχρι να σφίξει ώστε αν γυρίσουμε το μπωλ ανάποδα να μην πέφτει (Αυτό το κάνουμε με προσοχή και αργά).
  • 6.Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε την μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας και κρέμας καρύδας μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί πλήρως. Η μους θα πρέπει να μπει αμέσως στη φόρμα όπως περιγράφεται παρακάτω πριν σταθεροποιηθεί.
  • 7.Με ένα στρογγυλό κουπάτ 3-4 εκ. ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας σιλικόνης σε σχήμα καρδιάς που θα χρησιμοποιήσουμε, κόβουμε 24 δίσκους από το ζελέ σμέουρου.
  • 8.Τοποθετούμε τη μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τις καρδιές στη φόρμα κατά περίπου το ένα τρίτο. Από πάνω τοποθετούμε ένα δίσκο από το ζελέ σμέουρου. Καλύπτουμε με επιπλέον μους, τοποθετούμε ένα δεύτερο δίσκο και γεμίζουμε το υπόλοιπο με επιπλέον μους.
  • 9.Βάζουμε τη φόρμα σιλικόνης στην κατάψυξη για 3-4 ώρες τουλάχιστον ή μέχρι να έχουν παγώσει πλήρως οι καρδιές από μους.
  • 10.Λιώνουμε τα 400 γρ. κουβερτούρας προσθέτουμε και το ηλιέλαιο ή το βούτυρο κακάο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί πλήρως.
  • 11.Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα δοχείο στρογγυλό και στενό (π.χ. κανάτα κοντή) αλλά αρκετό για να χωράει τις καρδιές που θα βουτάμε μέσα. Την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • 12.Τοποθετούμε ένα ξυλάκι από καλαμάκι στην βάση της παγωμένης καρδιάς από μους ώστε να μην πέφτει και την βουτάμε μέσα στη σοκολάτα ώστε να καλυφθεί πλήρως. Την κρατάμε για λίγα δευτερόλεπτα πάνω από τη σοκολάτα για να στραγγίξει και την ακουμπάμε σε ένα δίσκο στον οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας αφαιρούμε το ξυλάκι και συνεχίζουμε έτσι για όλες τις καρδιές.
  • 13.Οδηγίες για την aquafaba: Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μεγάλο μπωλ και τα αφήνουμε σκεπασμένα με νερό.
  • 14.Βράζουμε τα ρεβύθια σε μέτρια φωτιά, στο μετρημένο νερό και με το καπάκι στην κατσαρόλα μέχρι να απομείνουν 450 γρ.
  • 15.Σουρώνουμε, κρατάμε τα ρεβύθια για κάποια άλλη συνταγή (π.χ. χούμους) και αφήνουμε την aquafaba να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο μέχρι 4-5 μέρες.
  • 16.Το άγαρ άγαρ προέρχεται από φύκια και είναι πηκτική ουσία που χρησιμοποιείται αντί για ζελατίνη. Μπορούμε να το βρούμε σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων.
Vegan καρδιές με μους σοκολάτας και ζελέ από σμέουρα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta