×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τσούρος με σοκολάτα


Τσούρος με σοκολάτα
Τσούρος με σοκολάτα
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 3 Ιουνίου, 2022

Τσούρος με σοκολάτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Αυτό το λαχταριστό μεξικάνικο τηγανητό σνακ είναι φυσικά αδιανόητο χωρίς τη συνοδεία ενός μπολ με σος σοκολάτας ΙΟΝ για τις απαραίτητες βουτιές!

Συστατικά
Για περίπου 30-35 τμχ
  • 200 γρ κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
  • 140 μλ γάλα πλήρες
  • 345 μλ νερό
  • 165 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 150 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 3 κτγ κανέλα
Μέθοδος
  1. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταίνεται.
  2. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  3. Μόλις η κρέμα πάρει βράση, τη χύνουμε πάνω στην κουβερτούρα.
  4. Περιμένουμε 30’’ και έπειτα ανακατεύουμε, με κυκλικές κινήσεις, ώσπου να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  5. Μεταφέρουμε τη σος σοκολάτας σε ένα μπολάκι.
  6. Στο ίδιο κατσαρολάκι όπου βράσαμε την κρέμα (δεν χρειάζεται πλύσιμο), βάζουμε το νερό και το βούτυρο.
  7. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και με έναν αυγοδάρτη, ανακατεύουμε καλά, ώσπου να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλά από τον πάτο της κατσαρόλας.
  8. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για λίγα λεπτά με το φτερό, ώσπου το μείγμα να κρυώσει.
  9. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθούν και να έχουμε μια λεία ζύμη.
  10. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μια μύτη τύπου ανοιχτό αστέρι.
  11. Ζεσταίνουμε το λάδι σε φριτέζα ή σε ένα τηγάνι, αν δεν έχουμε.
  12. Μόλις το λάδι κάψει αρκετά, σχηματίζουμε τα τσούρος, πιέζοντας το κορνέ έτσι ώστε να πέφτει η ζύμη μέσα στο τηγάνι και κόβοντάς την άκρη της ζύμης με ένα ψαλίδι στο σημείο που θέλουμε να αποχωριστεί το κορνέ.
  13. Τηγανίζουμε τα τσούρος σε δόσεις, όχι πάνω από 5-6 τμχ τη φορά, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Τα γυρνάμε κάθε τόσο για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  14. Στο μεταξύ, ανακατεύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη μέσα σε ένα βαθύ πιάτο.
  15. Στρώνουμε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας πάνω στον πάγκο, αφαιρούμε τα τσούρος με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στο χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι.
  16. Αμέσως μετά, κυλάμε τα τσούρος μέσα στην κανέλα, ώστε να κολλήσει παντού.
  17. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και τηγανίζουμε την επόμενη δόση. Πρέπει να δουλέψουμε με γρήγορες κινήσεις, για να μπορέσουμε να σερβίρουμε τα τσούρος ζεστά.
  18. Σερβίρουμε με τη σος σοκολάτας.
Τσούρος με σοκολάτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta