×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τσουρέκι με σιρόπι και Nucrema ION


Τσουρέκι με σιρόπι και Nucrema ION
Τσουρέκι με σιρόπι και Nucrema ION
1
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τσουρέκι με σιρόπι και Nucrema ION

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Για να φτιάξουμε τη ζύμη του τσουρεκιού θα χρειαστούμε να φτιάξουμε :

  1. ένα προζύμι
  2. τα στερεά υλικά
  3. τα υπόλοιπα υλικά
  4. Σιρόπι
Συστατικά
  • Για να φτιάξουμε το προζύμι θα χρειαστούμε
  • 30 γρ αλεύρι σκληρό για τσουρέκι
  • 30 γρ νερό
  • 1 γρ μαγιά ξηρή
  • Για να τα στερεά υλικά θα χρειαστούμε
  • 290 γρ αλεύρι σκληρό για τσουρέκι
  • 10 γρ ξηρή μαγιά
  • Για τα υπόλοιπα υλικά θα χρειαστούμε
  • 100 γρ γάλα
  • 50 γρ αυγά (ή 1 τεμάχιο αυγό)
  • 20 γρ κρόκος (ή 1 τεμάχιο κρόκο)
  • 40 γρ βούτυρο σε κομμάτια
  • 90 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 15 γρ βούτυρο λιωμένο
  • Για το σιρόπι θα χρειαστούμε
  • 200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 200 γρ νερό
  • Για την γέμιση θα χρειαστούμε
  • 200 γρ Nucrema ΙΟΝ
  • Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
  • 100 γρ αμύγδαλο φιλέ
  • 100 γρ ζάχαρη σε κόκκους για φούρνο
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: αντικολλητικό χαρτί, κατσαρόλα, λεκάνη, ταψί, θερμόμετρο για τρόφιμα, πινέλο, μεμβράνη.
 
Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε τα υλικά του προζυμιού δηλαδή το αλεύρι για τσουρέκι, το νερό και τη ξηρή μαγιά μέσα σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνουν ένας χυλός. Σκεπάζουμε με αντικολλητική μεμβράνη χωρίς να εφάπτεται στην επιφάνεια και το αφήνουμε για περίπου 3 ώρες να φουσκώσει.
  • 2.Τοποθετούμε τα στερεά υλικά μέσα σε μια λεκάνη δηλαδή το αλεύρι για τσουρέκι και τη ξηρή μαγιά και τα ανακατεύουμε.
  • 3.Μετά από τις 3 ώρες προσθέτουμε το προζύμι και τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται δηλαδή το γάλα, τα αυγά, τον κρόκο, το βούτυρο, τη κρυσταλλική λευκή ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκάλι, το τριμμένο μαχλέπι, τους κόκκους μαστίχα και τη βανιλλίνη (όχι το λιωμένο βούτυρο), μέσα στη λεκάνη με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνουν όλα μια ομοιογενής ζύμη.
  • 4.Προσθέτουμε σταδιακά και το λιωμένο βούτυρο λίγο-λίγο τη φορά συνεχίζοντας το πλάσιμο για περίπου 15 λεπτά ακόμα.
  • 5.Στρογγυλοποιούμε τη ζύμη μέσα στη λεκάνη και σκεπάζουμε με μεμβράνη αντικολλητική. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί από τον αρχικό της όγκο.
  • 6.Ξαναπλάθουμε τη ζύμη για 2-3 λεπτά περίπου και ξανά στρογγυλοποιούμε μέσα στη λεκάνη σκεπάζοντάς την πάλι με αντικολλητική μεμβράνη.
  • 7.Αφήνουμε ξανά να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • 8.Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ισόποσα μέρη και πλάθουμε σε μακρόστενα φυτίλια. Πλάθουμε με αυτά πλεξούδα και την τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Σκεπάζουμε τη πλεξούδα με μια νοτισμένη πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • 9.Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της πλεξούδας με χτυπημένο αυγό για να πάρει μετά το ψήσιμο χρώμα.
  • 10.Για το ντεκόρ προσθέτουμε αμύγδαλο φιλέ και ζάχαρη σε κόκκους φούρνου στην επιφάνεια του τσουρεκιού.
  • 11.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C για 40 λεπτά περίπου.
  • 12.Με την έξοδο από τον φούρνο αφήνουμε το τσουρέκι να κρυώσει πολύ καλά. Τοποθετούμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για 1 ημέρα.
  • 13.Βράζουμε την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη με το νερό και μετά το 1 λεπτό βρασμού, αποσύρουμε από την φωτιά.
  • 14.Στην συνέχεια κόβουμε το τσουρέκι εγκάρσια και επίπεδα στην μέση. Όσο είναι ακόμα ζεστό το σιρόπι με ένα πινέλο σιροπιάζουμε το τσουρέκι σε όλη την επιφάνεια που το έχουμε κόψει πολύ καλά.
  • 15.Όταν κρυώσει η επιφάνεια του τσουρεκιού από το σιρόπι καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με Νucrema ION. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό κομμάτι του τσουρεκιού.
  • 16.Σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
  • 17.Τip: Αν κάποιο από τα έτοιμα τσουρέκια, σας έχει περισσέψει, μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα της συνταγής από το σιρόπιασμα και μετά (δηλαδή από το Νο 13), με την διαφορά ότι θα πρέπει να σιροπιάσετε και το κομμένο καπάκι από το τσουρέκι. Έτσι θα προκύψει ένα τσουρέκι ζουμερό και εύγευστο με την προσθήκη της Νucrema στο ενδιάμεσο σαν να έχει φτιαχτεί την ίδια μέρα.
Τσουρέκι με σιρόπι και Nucrema ION
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta