Τρουφάτο Σιροπιαστό

16
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Τρουφάτο Σιροπιαστό

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το τρουφάτο
- 8 αυγά
- 100 g. καρυδόψιχα
- 90 g. φρυγανιά
- 80 g. ζάχαρη
- 100 g. τρούφα ΙΟΝ
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- 1 ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
- Για το σιρόπι
- 400 ml. νερό
- 380 g. ζάχαρη
- 1 φλούδα λεμονιού
Μέθοδος
- 1.Για το τρουφάτο: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τ΄ασπράδια και το αλάτι και χτυπάμε σε σφικτή μαρέγκα.
- 2.Σ’ ένα μπoλ χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους, το κονιάκ, τη βανιλλίνη με σύρμα ν΄ αφρατέψουν και τα προσθέτουμε στη μαρέγκα, συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
- 3.Σ΄ένα μπoλ αναμειγνύουμε την τρούφα, τη φρυγανιά, την καρυδόψιχα και τα μπαχαρικά.
- 4.Τα ενσωματώνουμε στο μείγμα μαρέγκας κουταλιά-κουταλιά με μαρίζ για να μη χαθεί ο αέρας.
- 5.Μεταφέρουμε το μείγμα σε μέτριο ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στου 175 C για 45-50 λεπτά.
- 6.Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 5 λεπτά.
- 7.Μόλις βγει το τρουφάτο καυτό από το φούρνο το σιροπιάζουμε κουταλιά-κουταλιά.
- 8.Tips: – Μπορούμε να καλύψουμε το καρυδάτο με μια γκανάζ σοκολάτας (250 ml. ζεστή κρέμα και 200 g. κουβερτούρα) και να πασπαλίσουμε με τριμμένο καρύδι.
Τρουφάτο Σιροπιαστό
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή