Τρουφάτο Σιροπιαστό
![Τρουφάτο Σιροπιαστό](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/uploads/2021/01/Trufato_siropiasto.jpg)
16
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
250 Ψήφοι
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1b.png)
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Τρουφάτο Σιροπιαστό
![heart](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/heart.png)
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το τρουφάτο
- 8 αυγά
- 100 g. καρυδόψιχα
- 90 g. φρυγανιά
- 80 g. ζάχαρη
- 100 g. τρούφα ΙΟΝ
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- 1 ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
- Για το σιρόπι
- 400 ml. νερό
- 380 g. ζάχαρη
- 1 φλούδα λεμονιού
Μέθοδος
- 1.Για το τρουφάτο: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τ΄ασπράδια και το αλάτι και χτυπάμε σε σφικτή μαρέγκα.
- 2.Σ’ ένα μπoλ χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους, το κονιάκ, τη βανιλλίνη με σύρμα ν΄ αφρατέψουν και τα προσθέτουμε στη μαρέγκα, συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
- 3.Σ΄ένα μπoλ αναμειγνύουμε την τρούφα, τη φρυγανιά, την καρυδόψιχα και τα μπαχαρικά.
- 4.Τα ενσωματώνουμε στο μείγμα μαρέγκας κουταλιά-κουταλιά με μαρίζ για να μη χαθεί ο αέρας.
- 5.Μεταφέρουμε το μείγμα σε μέτριο ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στου 175 C για 45-50 λεπτά.
- 6.Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 5 λεπτά.
- 7.Μόλις βγει το τρουφάτο καυτό από το φούρνο το σιροπιάζουμε κουταλιά-κουταλιά.
- 8.Tips: – Μπορούμε να καλύψουμε το καρυδάτο με μια γκανάζ σοκολάτας (250 ml. ζεστή κρέμα και 200 g. κουβερτούρα) και να πασπαλίσουμε με τριμμένο καρύδι.
Τρουφάτο Σιροπιαστό
Προσθήκη
στα αγαπημένα
![heart](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/heart.png)
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
250 Ψήφοι
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1b.png)
Βαθμολογήστε τη συνταγή