×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τούρτα Όπερα με κουβερτούρα ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική


Τούρτα Όπερα με κουβερτούρα ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
Τούρτα Όπερα με κουβερτούρα ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
10
180
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τούρτα Όπερα με κουβερτούρα ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για το biscuit
  • 150 γραμ. αυγά
  • 100 γραμ. πούδρα αμυγδάλου
  • 100 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 90 γραμ. ασπράδια
  • 40 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 25 γραμ. αλεύρι
  • 20 γραμ. βούτυρο
  • 50 γρ. ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική λιωμένη
  • Ιταλική μαρέγκα
  • 2 ασπράδια
  • 40 γρ νερό
  • 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική (για το σιρόπι)
  • 35 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική για την μαρέγκα)
  • Κρέμα βουτύρου με καφέ
  • 50 γρ νερό
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 100 γραμ. αυγά
  • 200 γραμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 15 γραμ. στιγμιαίο καφέ
  • Σιρόπι καφέ
  • 160 γραμ. νερό
  • 75 γραμ. ζάχαρη
  • 15 γραμ. καφέ
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για το biscuit: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, την πούδρα αμυγδάλου και την άχνη ζάχαρη. Χτυπάμε με σύρμα και ομογενοποιούμε.
  • 2.Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις.
  • 3.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια και τα 40 γρ. ζάχαρη. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι η μαρέγκα μας να κάνει κορυφές.
  • 4.Προσθέτουμε την μαρέγκα σε δύο δόσεις μέσα στο πρώτο μείγμα και ομογενοποιούμε σιγά σιγά με μια σπάτουλα.
  • 5.Σε δύο ταψιά βάζουμε λαδόκολλα, προσθέτουμε το μείγμα. Απλώνουμε με μία σπάτουλα.
  • 6.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 8-10 λεπτά.
  • 7.Τοποθετούμε το μπισκουί μαζί με την λαδόκολλα πάνω στον πάγκο εργασίας. Τοποθετούμε πάνω άλλη μια λαδόκολλα. Πιάνουμε τις δύο πάνω γωνίες και γυρίζουμε το μπισκουί ανάποδα.
  • 8.Ξεκολλάμε σιγά σιγά την λαδόκολλα από το μπισκουί.
  • 9.Με ένα τσέρκι 20 cm κόβουμε στο πρώτο φύλλο 2 δίσκους και στο δεύτερο 1, το σύνολο 3 δίσκοι.
  • 10.Αφήνουμε τους δίσκους στην άκρη με μια λαδόκολλα ανάμεσα σε κάθε ένα. Αν τους αφήσετε απλά τον ένα πάνω στον άλλο θα κολλήσουν.
  • 11.Εκτέλεση για την Ιταλική μαρέγκα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 100 γραμ. ζάχαρη μαζί με το νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να φτάσει τη θερμοκρασία 118 C.
  • 12.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα. Μόλις γίνει μαρέγκα αδειάζουμε μέσα σε αυτά το σιρόπι σε κορδόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα .
  • 13.Αφήνουμε στην άκρη.
  • 14.Εκτέλεση για την κρέμα καφέ: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη. Φέρνουμε σε βρασμό και με θερμόμετρο σταματάμε στους 118 βαθμούς. Αφήνουμε στην άκρη.
  • 15.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα ίσα ίσα που να ομογενοποιηθούν. Κατεβάζουμε την ταχύτητα στο 2 και προσθέτουμε κορδόνι το σιρόπι.
  • 16.Ανεβάζουμε ταχύτητα και χτυπάμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας. Αφήνουμε τον κάδο στην άκρη να κρυώσει το μείγμα 15 λεπτά.
  • 17.Ξεκινάμε να χτυπάμε ξανά το μείγμα προσθέτοντας το βούτυρο κουταλιά κουταλιά και όχι όλο μαζί. Μόλις δέσει η κρέμα μας προσθέτουμε σιγά σιγά τον καφέ.
  • 18.Παίρνουμε τα 2/3 από την ιταλική μαρέγκα που φτιάξαμε και την προσθέτουμε σε δόσεις μέσα στην κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα .
  • 19.Τοποθετούμε την κρέμα μας μέσα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο .
  • 20.Για την γκανάζ: Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα.
  • 21.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος χωρίς όμως να τη φέρουμε σε βρασμό.
  • 22.Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • 23.Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ομογενοποιούμε.
  • 24.Τοποθετούμε σε ένα μπολ στο ψυγείο και αφήνουμε να πήξει για 1 ώρα.
  • 25.Για την επικάλυψη: Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη μέθοδο του μπεν μαρί.
  • 26.Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ομογενοποιούμε.
  • 27.Τέλος λιώνουμε τα 50 γραμ. ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική από τα υλικά του μπισκουί και ξεκινάμε τη συναρμολόγηση.
  • 28.Συναρμολόγηση: Παίρνουμε τον πρώτο δίσκο και με ένα πινέλο καλύπτουμε την μία πλευρά με τη σοκολάτα που λιώσαμε στο τέλος. Τοποθετούμε στο ψυγείο να σταθεί 10 λεπτά
  • 29.Σε ένα πιάτο βάζουμε το τσέρκι. Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο που αλείψαμε την μια πλευρά του με σοκολάτα, με τη σοκολάτα προς τα κάτω.
  • 30.Με ένα πινέλο σιροπιάζουμε με το σιρόπι καφέ την πάνω πλευρά.
  • 31.Βάζουμε 6 γεμάτες κουταλιές της σούπας κρέμα καφέ και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • 32.Παίρνουμε τον δεύτερο δίσκο. Τον τοποθετούμε από πάνω. Τον σιροπιάζουμε με το σιρόπι καφέ και καλύπτουμε με την γκανάζ σοκολάτας. Μην βάλετε όλη την ποσότητα. Βάλτε τόση όση θα καλύψει το δίσκο με ύψος περίπου 1 εκ.
  • 33.Από πάνω βάζουμε τον 3 το δίσκο. Τον σιροπιάζουμε με σιρόπι καφέ και καλύπτουμε με 5 γεμάτες κουταλιές της σούπας κρέμα καφέ. Στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα. Σε αυτό το σημείο η τούρτα μας θα πρέπει να μπει στο ψυγείο για να παγώσει καλά έτσι ώστε όταν θα ρίξουμε την ζεστή επικάλυψη της σοκολάτας, η κρέμα θα είναι κρύα και έτσι θα έχουμε την δυνατότητα να απλώσουμε τη σοκολάτα ομοιόμορφα.
  • 34.Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Μόλις η τούρτα έχει κρυώσει αυτή είναι η στιγμή που ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
  • 35.Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο κέντρο και απλώνουμε με κυκλικές κινήσεις. Αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
  • 36.Βάζουμε λίγη σοκολάτα σε μια μικρή σακούλα ζαχαροπλαστικής και γράφουμε τη λέξη ‘Όπερα’ πάνω στην τούρτα. Στολίζουμε με φύλλα χρυσού.
  • 37.Με ένα φλόγιστρο ζεσταίνουμε λίγο το τσέρκι γύρω γύρω και το αφαιρούμε προσεκτικά τραβώντας το προς τα πάνω.
  • 38.Με την υπόλοιπη σοκολάτα που έχει μείνει στη σακούλα ζαχαροπλαστικής κάνουμε τρεξίματα στα πλάγια.
Τούρτα Όπερα με κουβερτούρα ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta