Το πιο ζουμερό κέικ σοκολάτας

8
35'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Το πιο ζουμερό κέικ σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 75 γρ. κακάο ΙΟΝ
- 380 γρ. ζάχαρη
- 250 ml νερό
- 250 ml γάλα
- 120 ml σπορέλαιο
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 μεσαία αυγά
- 1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 1/2 κ.γ σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- Ξύσμα πορτοκάλι (προαιρετικά)
- ΙΟΝ Nucrema με 30% λιγότερη ζάχαρη
Ειδικό Σκεύος
στρογγυλά ταψάκια διαμέτρου 20cm
Μέθοδος
- Σε ένα μπρίκι, ζεσταίνουμε το νερό, προσέχοντας να μην βράσει και αμέσως μετά το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει καλά και αμέσως μετά προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο και τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
- Έπειτα, σε ένα μπολ, βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι όλα τα υλικά να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρώμα.
- Αμέσως μετά, αδειάζουμε το ένα μπολ μέσα στο άλλο και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
- Μοιράζουμε το μείγμα μας σε 2 στρογγυλά ταψάκια διαμέτρου 20 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 160-170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά.
- Αφού ψηθούν τα κέικ, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Στη συνέχεια, απλώνουμε στο ένα κέικ με ένα κουτάλι ή μια παλέτα, όση ποσότητα NUCREMA θέλουμε και αμέσως μετά, τοποθετώντας το δεύτερο κέικ από πάνω, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
Το πιο ζουμερό κέικ σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή