Ταρτάκια με λευκή σοκολάτα και πετροκέρασα

12
90'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αβγά, αποξηραμένα βρώσιμα άνθη, αλάτι, πετροκέρασα, αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κρέμα γάλακτος
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
9 Αυγούστου, 2021
Ταρτάκια με λευκή σοκολάτα και πετροκέρασα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Φτιάξτε αυτά τα ταρτάκια για ένα άκρως καλοκαιρινό κέρασμα που θα μείνει αξέχαστο σε όσους τα δοκιμάσουν!
Συστατικά
Για τη ζύμη:
- 95 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό
- 40 γρ ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 40 γρ αυγό
- 2 γρ αλάτι
- 150 γρ αλεύρι μαλακό
- 100 γρ κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
- 30 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- Πετροκέρασα
- αποξηραμένα πέταλα βρώσιμων λουλουδιών
Ειδικό Σκεύος
φορμάκια για τάρτα
Μέθοδος
Για τη ζύμη:
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό τη ζάχαρη με το βούτυρο ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάμε ώσπου να σχηματιστεί μια ζύμη που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια, δουλεύουμε λίγο τη ζύμη με τα χέρια μας και έπειτα σχηματίζουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30’ ώστε να ξεκουραστεί.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε πάχος περίπου 3 χιλιοστά. Εάν δυσκολευόμαστε, μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο κομμάτια χαρτί ψησίματος.
- Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ λίγο μεγαλύτερο από τα φορμάκια μας, κόβουμε κύκλους ζύμης.
- Γεμίζουμε τα φορμάκια με τη ζύμη και κόβουμε περιμετρικά όση περισσεύει.
- Στρώνουμε επάνω στη ζύμη αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε τα φορμάκια με κεραμικά βαρίδια ή με όσπρια.
- Ψήνουμε τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 10 λεπτά.
- Βγάζουμε τα ταρτάκια από τον φούρνο, αφαιρούμε το χαρτί και τα βαρίδια και συνεχίζουμε το ψήσιμο ώσπου η ζύμη να στεγνώσει και να ροδίσει.
- Βγάζουμε τα ταρτάκια από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν εντελώς προτού τα ξεφορμάρουμε και τα γεμίσουμε.
Για τη γέμιση και τη διακόσμηση:
- Τοποθετούμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ, τεμαχισμένη.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα και τη χύνουμε μέσα στο μπολ.
- Ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε ένα εντελώς λείο μείγμα.
- Κόβουμε μερικά κεράσια στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και τοποθετούμε από δύο μισά μέσα σε κάθε ταρτάκι.
- Γεμίζουμε τα ταρτάκια με τη σοκολάτα.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Τοποθετούμε τα ταρτάκια στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
- Για το σερβίρισμα, στολίζουμε με ολόκληρα πετροκέρασα και με αποξηραμένα πέταλα λουλουδιών.
- Φυλάμε όσα ταρτάκια περίσσεψαν στο ψυγείο, σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς, ως και για 3 μέρες.
Ταρτάκια με λευκή σοκολάτα και πετροκέρασα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή