Τάρτα με crème patisserie και φρέσκιες φράουλες

10-12
100'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, Κορν φλάουερ, σαντιγί, φράουλες, αβγά, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανίλια
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Τάρτα με crème patisserie και φρέσκιες φράουλες

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για την τάρτα
- 200 γρ βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ άχνη ζάχαρη
- 1 αυγό
- 300 γρ αλεύρι
- Υλικά για την crème patisserie
- 500 γρ γάλα
- 120 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 αυγό
- 2 κρόκοι
- 60 γρ. κορν φλάουρ
- 25 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. σαντιγί ελαφρά χτυπημένη
- Για το στόλισμα
- 1 κεσεδάκι φράουλες κομμένες στη μέση
- 1 κ.σ άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για την τάρτα: Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι και τη ζάχαρη. Κάνω ένα λάκκο στη μέση και βάζω το αυγό και το βούτυρο.
- 2.Τρίβω τα υλικά με τα δυο μου χέρια μέχρι να φτιάξω μια εύπλαστη ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω να ξεκουραστεί για μια ώρα. Μετά την βγάζουμε από το ψυγείο και την αφήνουμε να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου.
- 3.Βάζω στον πάγκο εργασίας μια λαδόκολλα, βάζουμε πάνω τη ζύμη και καλύπτουμε με δεύτερη λαδόκολλα. Ανοίγουμε το φύλλο της τάρτας με ενα πλάστη.
- 4.Παίρνουμε ένα σκεύος για τάρτα 25 cm, βάζουμε μέσα το φύλλο, το στρώνουμε με τα δάχτυλα μας, δεν πειράζει αν κοπεί κάπου, πιέζουμε με τα δάχτυλα μας και το φτιάχνουμε. Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι, τοποθετούμε πάνω μια λαδόκολλα και βάρος (φασόλια ξερά ).
- 5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 15 λεπτά. Μετά βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, αφαιρούμε από πάνω το βάρος και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα.
- 6.Εκτέλεση για την crème patisserie: Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια. Φέρνω σε βρασμό ανακατεύοντας συνεχώς.
- 7.Σε ένα μπολ βάζω τους κρόκους, τα αυγά και το κορν φλάουερ. Έχω δίπλα μου ένα σουρωτήρι. Με το που βράσει το μείγμα, ρίχνουμε το μισό στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε νευρικά με σύρμα, μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα επιστρέφουμε το κατσαρολάκι με το γάλα στη φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ περνώντας το απο το σουρωτήρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε νευρικά και γρήγορα. Η κρέμα είναι έτοιμη μόλις αρχίσει να σκάει.
- 8.Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- 9.Απλώνουμε την κρέμα στην επιφάνεια εργασίας και με μια χούφτα ζαχαροπλαστικής απλώνουμε και μαζεύουμε την κρέμα μέχρι να κρυώσει.
- 10.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί, προσθέτουμε μέσα την κρέμα και ομογενοποιούμε.
Τάρτα με crème patisserie και φρέσκιες φράουλες
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή