×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Δίχρωμα ταρτάκια με λευκή και μαύρη σοκολάτα


Δίχρωμα ταρτάκια με λευκή και μαύρη σοκολάτα
Δίχρωμα ταρτάκια με λευκή και μαύρη σοκολάτα
12
90'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Δίχρωμα ταρτάκια με λευκή και μαύρη σοκολάτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Αυτά τα διπλά σοκολατένια ταρτάκια θα ικανοποιήσουν και τους φαν της λευκής και τους φαν της μαύρης σοκολάτας – δεν χρειάζεται να τσακώνεστε!

Συστατικά
Για τη ζύμη:
  • 95 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό
  • 40 γρ ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 40 γρ αυγό
  • 2 γρ αλάτι
  • 150 γρ αλεύρι μαλακό
Για τη γέμιση και τη διακόσμηση:
  • 100 γρ κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
  • 30 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
Ειδικό Σκεύος

φορμάκια για τάρτα

Μέθοδος

Για τη ζύμη:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό τη ζάχαρη με το βούτυρο ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάμε ώσπου να σχηματιστεί μια ζύμη που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.
  4. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, δουλεύουμε λίγο τη ζύμη με τα χέρια μας και έπειτα σχηματίζουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30’ ώστε να ξεκουραστεί.
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε πάχος περίπου 3 χιλιοστά. Εάν δυσκολευόμαστε, μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο κομμάτια χαρτί ψησίματος.
  6. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ λίγο μεγαλύτερο από τα φορμάκια μας, κόβουμε κύκλους ζύμης.
  7. Γεμίζουμε τα φορμάκια με τη ζύμη και κόβουμε περιμετρικά όση περισσεύει.
  8. Στρώνουμε επάνω στη ζύμη αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε τα φορμάκια με κεραμικά βαρίδια ή με όσπρια.
  9. Ψήνουμε τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 10 λεπτά.
  10. Βγάζουμε τα ταρτάκια από τον φούρνο, αφαιρούμε το χαρτί και τα βαρίδια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μερικά λεπτά ακόμη, ώσπου η ζύμη να στεγνώσει και να ροδίσει.
  11. Βγάζουμε τα ταρτάκια από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν εντελώς προτού τα ξεφορμάρουμε και τα γεμίσουμε.

Για τη γέμιση και τη διακόσμηση:

  1. Τοποθετούμε τη λευκή κουβερτούρα σε ένα μπολ, τεμαχισμένη.
  2. Ζεσταίνουμε την κρέμα και τη χύνουμε μέσα στο μπολ.
  3. Ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε ένα εντελώς λείο μείγμα.
  4. Γεμίζουμε τα ταρτάκια με τη λευκή σοκολάτα.
  5. Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  6. Λιώνουμε την κλασική κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
  7. Βυθίζουμε τη μύτη μιας οδοντογλυφίδας μέσα στη λιωμένη κλασική κουβερτούρα και σχηματίζουμε νερά στην επιφάνεια κάθε τάρτας.
  8. Τοποθετούμε τα ταρτάκια στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  9. Στρώνουμε ένα μικρό ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
  10. Με ένα κουταλάκι, παίρνουμε σοκολάτα και δημιουργούμε τα σοκολατένια στολίδια της φωτογραφίας σέρνοντας την ανάποδη πλευρά του κουταλιού πάνω στο χαρτί.
  11. Τοποθετούμε το ταψάκι στο ψυγείο για 30’.
  12. Για το σερβίρισμα, στολίζουμε τα ταρτάκια με τα σοκολατένια στολίδια.
  13. Φυλάμε όσα ταρτάκια περισσέψουν στο ψυγείο, μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, ως και για 3 μέρες.
Δίχρωμα ταρτάκια με λευκή και μαύρη σοκολάτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta