×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τάρτα μαρέγκας με κρέμα από μανταρίνι και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ


Τάρτα μαρέγκας με κρέμα από μανταρίνι και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
Τάρτα μαρέγκας με κρέμα από μανταρίνι και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
10-12
180'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τάρτα μαρέγκας με κρέμα από μανταρίνι και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 180 γρ ζάχαρη
  • 25 γρ καλαμποκάλευρο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 μεγάλους κρόκους
  • Χυμό από μισό μανταρίνι
  • 1 κ.σ λεμόνι
  • 85 γρ βούτυρο
  • 50 γρ λιωμένη λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
  • Για την Πάβλοβα
  • 6 ασπράδια από μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 70 γρ κρύο νερό
  • 270 γρ ζάχαρη
  • 1+1/2 κ.γ άσπρο ξύδι
  • 1+1/2 κ.γ χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.σ καλαμποκάλευρο
  • Για το στόλισμα
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • Μανταρίνια
  • Άχνη ζαχαρη για το πασπάλισμα
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για την κρέμα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το καλαμποκάλευρο και τη ζάχαρη τα αναμειγνύουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τα αυγά και τους κρόκους και ομογενοποιούμε.
  • 2.Προσθέτουμε το χυμό από μανταρίνι, το χυμό από λεμόνι, τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να λιώσει, να ομογενοποιηθεί. Όταν δούμε ότι η κρέμα αρχίζει να πήζει την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Όσο την αφήνουμε τόσο πιο πηχτή θα γίνει και αυτό δεν το θέλουμε. Κατεβάζω από τη φωτιά και μεταφέρω σε μπολ, καλύπτω με μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει για δύο με 3 ώρες περίπου.
  • 3.Εκτέλεση για την Πάβλοβα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι, σχηματίζουμε ένα κύκλο 24 cm και αφήνουμε το ταψί στην άκρη.
  • 4.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα με σύρμα και προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις εμφανιστούν κορυφές χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ σε σιγανή, και προσθέτουμε σιγά-σιγά με ένα κουτάλι το νερό. Σιγά-σιγά προσθέτουμε και την ζάχαρη με ένα κουτάλι. Μόλις η ζάχαρη απορροφηθεί ανεβάζουμε την ταχύτητα και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθούν κορυφές. Προσθέτουμε το ξύδι, το χυμό πορτοκάλι και το κόρν φλάουερ το οποίο το ραντίζουμε. Με ένα κουτάλι βάζουμε την μαρέγκα στο κέντρο του κύκλου, πάνω στο ταψάκι μας απλώνουμε περιμετρικά του κύκλου. Δημιουργούμε μια λακκούβα εσωτερικά και σηκώνουμε περιμετρικά τον κύκλο γύρω γύρω. Κάνουμε δηλαδή μια φωλιά. Εκεί θα μπει η σαντιγί μας και από πάνω κρέμα.
  • 5.Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο 35 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 135 και ψήνουμε για άλλα 50 λεπτά. Μετά σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε την πόρτα κλειστή για 2 ώρες. Βγάζω από τον φούρνο το ταψί και αφήνω την Πάβλοβα να κρυώσει τελείως πριν την χρησιμοποιήσω.
Τάρτα μαρέγκας με κρέμα από μανταρίνι και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta