Σπιτική Γκρανόλα με Σταγόνες Κουβερτούρας

1 βάζο
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπάρες & σνακ, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : κολοκυθόσπορος, κορν φλέικς, λάδι καρύδας, μέλι, μοσχοκάρυδο, παπαρουνόσπορος, σισαμέλαιο, αβγά, σύκα, βρώμη, τζίντζερ, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας, κανέλα
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Σπιτική Γκρανόλα με Σταγόνες Κουβερτούρας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 250 gr. βρώμη
- 100 gr. σύκα αποξηραμένα
- 100 gr. ξηρούς καρπούς
- 50 gr. μαύρη σταφίδα
- 100 gr. κόρν φλέικς
- 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορο
- 1 κουταλιά της σούπας κολοκυθόσπορο
- 1 ασπράδι αυγού, προαιρετικά
- 120 gr. μέλι
- 70 ml. λάδι καρύδας ή σησαμέλαιο
- 150 gr. σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Ψιλοκόβουμε τους ξηρούς καρπούς σε χοντρά κομμάτια.
- 2.Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από τα ξερά φρούτα και τις σταγόνες σοκολάτες.
- 3.Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 160 C, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρει το μείγμα ξανθό σκούρο χρώμα, περίπου 10 λεπτά.
- 4.Τέλος μόλις κρυώσει εντελώς προσθέτουμε τα ξερά φρούτα και τις σταγόνες κουβερτούρας και αποθηκεύουμε σε βάζα.
- 5.Ταιριάζει τέλεια με το γιαούρτι και φρέσκα φρούτα.
- 6.Tips: – Μπορούμε να προσθέσουμε όποιούς ξηρούς καρπούς θέλουμε, καρύδα, μπαχαρικά και ξερά φρούτα που μας αρέσουν.
Σπιτική Γκρανόλα με Σταγόνες Κουβερτούρας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή