×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σουκέτ με κακάο


Σουκέτ με κακάο
Σουκέτ με κακάο
40'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 13 Απριλίου, 2022

Σουκέτ με κακάο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Τα σουκέτ είναι μικρά σου, σε μέγεθος μπουκιάς, χωρίς γέμιση, στολισμένα με ζάχαρη σε κρυστάλλους. Στα παριζιάνικα ζαχαροπλαστεία, ετοιμάζονται κάθε μέρα και προσφέρονται ως καλωσόρισμα σε κάθε πελάτη που μπαίνει στο κατάστημα. Φτιάξτε τα και κεράστε τους καλεσμένους σας σε ένα πάρτι γενεθλίων – κανείς δεν θα αντέξει να φάει μόνο ένα!

Συστατικά
  • 100 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 125 μλ νερό
  • 125 μλ γάλα πλήρες
  • 130 γρ αλεύρι σκληρό
  • 20 γρ κακάο
  • 15 γρ ζάχαρη
  • 3 γρ αλάτι
  • 200 γρ αυγό, χτυπημένο
  • λίγη ζάχαρη σε κρυστάλλους (ζάχαρη nib)
Μέθοδος
  1. Σε μια κατσαρόλα, τοποθετούμε το βούτυρο, το νερό και το γάλα και τα βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία να ζεσταθούν.
  2. Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  3. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα όλο το μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
  4. Χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και επιστρέφουμε την κατσαρόλα στο μάτι, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Το μείγμα θα σχηματίσει μια πάστα που θα κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας. Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει, έπειτα από 1-2 λεπτά ανακατέματος, αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ.
  5. Περιμένουμε 10’ να κρυώσει και έπειτα αρχίζουμε να το χτυπάμε με το φτερό, σε χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε μέσα λίγο-λίγο το αυγό. Έπειτα από κάθε προσθήκη, περιμένουμε να απορροφηθεί πριν προσθέσουμε κι άλλο. Συνεχίζουμε με όλο το αυγό, ώσπου να έχουμε μια λεία, κολλώδη ζύμη.
  6. Ετοιμάζουμε ένα κορνέ με ζύμη στρογγυλή διαμέτρου 2 εκ. και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  7. Βάζουμε ελάχιστη ζύμη στις τέσσερις γωνίες του ταψιού, κάτω από το χαρτί, ώστε να κολλήσει επάνω και να μπορούμε να δουλέψουμε ευκολότερα.
  8. Σχηματίζουμε τα σου με το κορνέ. Αφήνουμε μεγάλες αποστάσεις γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
  9. Διακοσμούμε τα σου με λίγη ζάχαρη.
  10. Τοποθετούμε τα σου στον φούρνο, τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 180-190 βαθμούς και ψήνουμε στις αντιστάσεις για περίπου 30-40’.
  11. Τα σου είναι έτοιμα όταν ξεκολλάνε από το χαρτί και έχουν σκληρύνει. Όταν τα χτυπάμε με την άκρη του νυχιού μας, θα πρέπει να κάνουν έναν ήχο «κούφιο».
  12. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα τα σου για άλλα 15’, με ανοιχτή την πόρτα, ώστε να κρυώσουν σταδιακά.
  13. Βγάζουμε τα σου και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρουμε.
  14. Φυλάμε τα σου που περίσσεψαν εκτός ψυγείου, μέσα σε δοχείου που κλείνει αεροστεγώς. Καλύτερα είναι να φαγωθούν φρέσκα, γιατί την επόμενη μέρα δεν θα είναι πια τόσο τραγανά, ενώ τη μεθεπόμενη θα έχουν μαλακώσει εντελώς.

Tip:

Η ζάχαρη σε κρυστάλλους έχει αυτή τη μορφή προκειμένου να μη λιώνει στο ψήσιμο. Θα τη βρούμε σε εξειδικευμένα καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής ή το διαδίκτυο. Μπορούμε όμως να φτιάξουμε τη δική μας πανεύκολα! Τοποθετούμε μερικούς κύβους ζάχαρης σε ένα σακουλάκι τροφίμων, τους χτυπάμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας μερικές φορές με τον πλάστη ώστε να σπάσουν σε μικρά κομματάκια και είμαστε έτοιμοι να στολίσουμε τα σουκέτ μας – ή και ρολά κανέλας, γλυκά πρέτσελ και ένα σωρό άλλα!

Σουκέτ με κακάο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta