×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατόπιτα σιροπιαστή


Σοκολατόπιτα σιροπιαστή
Σοκολατόπιτα σιροπιαστή
60'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 23 Ιουνίου, 2022

Σοκολατόπιτα σιροπιαστή

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
Για ένα ταψάκι 20x20 εκ. Για το σιρόπι:
  • 300 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 300 μλ νερό
  • 50 γρ κακάο ΙΟΝ
Για την επικάλυψη:
  • 250 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • 250 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για τη σοκολατόπιτα:
  • 200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 70 μλ ελαιόλαδο
  • 230 γρ αλεύρι μαλακό
  • 70 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 3/4 κτσ μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κτγ αλάτι
  • 150 μλ γάλα πλήρες
 
Μέθοδος

Για το σιρόπι:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε όλα τα υλικά να ζεσταίνονται σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, η ζάχαρη λιώσει και το κακάο διαλυθεί, αποσύρουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Για την επικάλυψη:

  1. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ή στα μικροκύματα, βάζουμε την κρέμα γάλακτος να βράσει.
  3. Μόλις βράσει, τη χύνουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.
  4. Περιμένουμε 30’’ και έπειτα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις, ώσπου να έχουμε μια λεία γκανάς.
  5. Αφήνουμε την γκανάς στην άκρη να κρυώσει και να πήξει όσο ετοιμάζουμε τη σοκολατόπιτα.

Για τη σοκολατόπιτα:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά, ώσπου το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
  3. Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε τα ξηρά υλικά: αλεύρι, κακάο, μπέικιν πάουντερ και αλάτι, και τα ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα.
  4. Προσθέτουμε εναλλάξ στον κάδο κουταλιές από το μπολ με τα ξηρά υλικά και γάλα, συνεχίζοντας να χτυπάμε, ώσπου να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  5. Λαδώνουμε καλά το ταψάκι μας και μεταφέρουμε μέσα το μείγμα.
  6. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 30’-40’.
  7. Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο, βυθίζουμε στο κέντρο του μια οδοντογλυφίδα: θα πρέπει να βγαίνει στεγνή.
  8. Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο, και ρίχνουμε στο καυτό κέικ το μισό κρύο σιρόπι.
  9. Περιμένουμε μερικά λεπτά να απορροφηθεί και ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι.
  10. Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει πολύ καλά.
  11. Όταν η σοκολατόπιτα έχει κρυώσει εντελώς, απλώνουμε στην επιφάνειά της την γκανάς.
  12. Τοποθετούμε τη σοκολατόπιτα στο ψυγείο ώστε να πήξει η επικάλυψη.
  13. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
  14. Φυλάμε όση σοκολατόπιτα περίσσεψε μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, στο ψυγείο, για 4-5 μέρες.
Σοκολατόπιτα σιροπιαστή
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta