×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατένιο κέικ με βουτυρόκρεμα σοκολάτας γάλακτος


Σοκολατένιο κέικ με βουτυρόκρεμα σοκολάτας γάλακτος
Σοκολατένιο κέικ με βουτυρόκρεμα σοκολάτας γάλακτος
120'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αυγά, γιαούρτι
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 2 Φεβρουαρίου, 2021

Σοκολατένιο κέικ με βουτυρόκρεμα σοκολάτας γάλακτος

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Μερικές μέρες είναι τόσο δύσκολες, που το μόνο που μπορεί να σε παρηγορήσει είναι μια διπλή δόση λαχταριστής σοκολάτας ΙΟΝ: αυτό το κέικ έχει σοκολατένιο παντεσπάνι και επικάλυψη από βουτυρόκρεμα με σοκολάτα γάλακτος. Μπορεί να αποτελέσει ένα απογευματινό γλύκισμα ή να σερβιριστεί και ως τούρτα γενεθλίων!

Συστατικά
Για το κέικ:
  • 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
  • 2 κρόκοι
  • 170 μλ γιαούρτι
  • 65 μλ γάλα
  • 90 μλ ηλιέλαιο
  • 180 γρ αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 100 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 1 ½ κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ κτγ μαγειρική σόδα
  • ¼ κτγ αλάτι
  • 1 κτγ καφές διαλυμένος σε 1 κτσ βραστό νερό (προαιρετικά)
  • 100 γρ σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ (προαιρετικά)
Για τη βουτυρόκρεμα:
  • 4 ασπράδια από αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 250 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 375 γρ βούτυρο ανάλατο, πολύ μαλακό
  • 200 γρ κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
Ειδικό Σκεύος

ορθογώνιο ταψί 23x32cm

Μέθοδος

Για το κέικ:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το αυγό, τους κρόκους, το γιαούρτι, το γάλα και το ηλιέλαιο, ώσπου να ομογενοποιηθούν.
  2. Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε τα υλικά του μπολ σταδιακά στο μίξερ και χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα λείο, ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Εάν θέλουμε, προσθέτουμε τον καφέ και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.
  5. Εάν θέλουμε, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτες και χτυπάμε για 5-6 δευτερόλεπτα, ώσπου να ανακατευτούν στο μείγμα, αλλά να μη διαλυθούν.
  6. Στρώνουμε το ταψί μας με αντικολλητικό χαρτί και το γεμίζουμε με το μείγμα.
  7. Ισιώνουμε με μια σπάτουλα την επιφάνεια.
  8. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο, στους 189 βαθμούς, για 25 περίπου λεπτά.
  9. Βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ. Εάν βγαίνει στεγνή, είναι έτοιμο.
  10. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρουμε.

Για τη βουτυρόκρεμα:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τη ζάχαρη και τη σκεπάζουμε με νερό ίσα-ίσα ώστε να καλυφθεί.
  2. Βάζουμε τη ζάχαρη να βράσει σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και στο μεταξύ, στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια σε μεγάλη ταχύτητα.
  3. Όταν η ζάχαρη έχει φτάσει θερμοκρασία 118-120 βαθμούς και τα ασπράδια έχουν ασπρίσει και φουσκώσει πολύ, βγάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το ρίχνουμε πολύ αργά και προσεκτικά μέσα στο μίξερ, ενώ το μοτέρ κινείται σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.
  4. Μόλις έχουμε χύσει όλο το σιρόπι στο μίξερ, αυξάνουμε ξανά την ταχύτητα και χτυπάμε για αρκετά λεπτά (τουλάχιστον 10), ώσπου το μπολ του μίξερ να έχει κρυώσει καλά.
  5. Προσθέτουμε το βούτυρο σταδιακά μέσα στο μίξερ, σε μικρά κομματάκια κάθε φορά, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα, περιμένοντας να απορροφηθεί κάθε κομμάτι πριν περάσουμε στο επόμενο.
  6. Όταν η βουτυρόκρεμα έχει απορροφήσει όλο το βούτυρο και έχει λεία υφή, μπορούμε να προσθέσουμε τη σοκολάτα.
  7. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και μόλις κρυώσει λίγο, τη χύνουμε μέσα στο μίξερ, ενώ αυτό κινείται, ώσπου να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.
  8. Φυλάμε τη βουτυρόκρεμα μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, στο ψυγείο. Μπορούμε να τη φτιάξουμε και από την προηγούμενη μέρα.
  9. Η βουτυρόκρεμα διατηρείται στο ψυγείο για δέκα μέρες. Εάν δεν τη χρησιμοποιήσετε όλη στη συνταγή, μπορείτε να γεμίσετε με αυτήν μακαρόν ή μπισκότα!

Για τη συναρμολόγηση:

  1. Εάν φτιάξαμε τη βουτυρόκρεμα για να τη χρησιμοποιήσουμε κατευθείαν, αλείφουμε το κέικ με βουτυρόκρεμα, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
  2. Πασπαλίζουμε με ξύσμα κουβερτούρας γάλακτος και σερβίρουμε.
  3. Εάν η βουτυρόκρεμα έχει μείνει στο ψυγείο για ώρες, τότε την τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε για αρκετά λεπτά, ώσπου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να γίνει ξανά λεία και μαλακή.

TIPS

  1. Εάν η βουτυρόκρεμά μας έχει μείνει στο ψυγείο για ώρες, την τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε για αρκετά λεπτά, ώσπου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να γίνει ξανά λεία και μαλακή.
  2. Η βουτυρόκρεμα διατηρείται στο ψυγείο για δέκα μέρες. Εάν δεν τη χρησιμοποιήσετε όλη στη συνταγή, μπορείτε να γεμίσετε με αυτή σοκολατένια μάκαρον ή μπισκότα!
Σοκολατένιο κέικ με βουτυρόκρεμα σοκολάτας γάλακτος
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta