×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατένιο κέικ με whiskey και σάλτσα καραμέλα


Σοκολατένιο κέικ με whiskey και σάλτσα καραμέλα
Σοκολατένιο κέικ με whiskey και σάλτσα καραμέλα
10-12
50'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Σοκολατένιο κέικ με whiskey και σάλτσα καραμέλα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 180 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 95 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15 γραμ. ΙΟΝ Κακάο κοσκινισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 65 γραμ. ηλιέλαιο
  • 1 βανίλια
  • 60 γραμ. ζεστό νερό
  • 1/2 σφηνάκι ουίσκι
  • Υλικά για την καραμέλα
  • 100 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 πρέζα κρεμόριο
  • 20 γραμ. νερό
  • 30 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ουίσκι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Μέθοδος
  • 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175. Βουτυρώνουμε 1 φόρμα και την πασπαλίζουμε με κακάο. Την αφήνουμε στην άκρη.
  • 2.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά το γιαούρτι το ηλιέλαιο τη βανίλια και χτυπάμε με σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • 3.Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη το αλεύρι το κακάο την σόδα το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ομογενοποιούν με χτυπώντας τα με ένα πιρούνι.
  • 4.Προσθέτουμε το μείγμα με τα στέρεα στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  • 5.Τέλος προσθέτουμε το ζεστό νερό και το ουίσκι. Μόλις το μείγμα μας γίνει ομοιόμορφο σταματάμε το χτύπημα και μεταφέρουμε τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα.
  • 6.Ψήνουμε για 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι εάν βγει καθαρό είναι έτοιμο εάν όχι συνεχίζουμε το ψήσιμο και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
  • 7.Μόλις το κέικ μας είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το μεταφέρουμε την φόρμα πάνω σε μία σχάρα. Περιμένουμε μέχρι να κρυώσει τελείως και τότε το βγάζουμε απο τη φόρμα.
  • 8.Εκτέλεση για την καραμέλα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και το κρεμόριο σε μέτρια φωτιά.
  • 9.Προσθέτουμε το νερό γύρω γύρω στις άκρες. Δεν ανακατεύουμε. Φέρνουμε σε βρασμό και σκεπάζουμε με καπάκι για 2 λεπτά.
  • 10.Βγάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 με 7 λεπτά χωρίς ανακάτεμα μέχρι η ζάχαρη να καραμελώσει και το χρώμα να είναι φωτεινό.
  • 11.Βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν κάνει κόμπους συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθούν. Αφήνουμε να κρυώσει για 2 λεπτά και προσθέτουμε το ουίσκι. Ανακατεύουμε και ομογενοποιούμε. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε την καραμέλα μας να κρυώσει λίγο.
  • 12.Συναρμολόγηση: Βγάζουμε το κέικ μας από τη φόρμα, το τοποθετούμε σε ένα πιάτο της αρεσκείας μας. Ρίχνουμε την μισή καραμέλα πάνω στην κορυφή και την υπόλοιπη γύρω-γύρω ώστε να τρέξει.
Σοκολατένιο κέικ με whiskey και σάλτσα καραμέλα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta