Σοκολατένιο cupcake “death by chocolate”

20
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αβγά, κρυσταλλική ζάχαρη, αλάτι, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, γιαούρτι, εσπρέσο, ηλιέλαιο, baking powder, ΙΟΝ Κακάο, ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, κρέμα τυριού
Σοκολατένιο cupcake “death by chocolate”

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 175 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 245 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 40 γρ ΙΟΝ Κακάο
- 1+1/2 κ.γ baking soda
- 1/2 κ.γ baking powder
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά
- 55 γρ γιαούρτι
- 130 γρ γάλα
- 210 γρ ζεστό νερό +1 κ.γ espresso σκόνη
- 30 γρ ηλιέλαιο
- 1 βανίλια
- 100 γρ ψιλοκομμένη σοκολάτα ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
- Συστατικά για την επικάλυψη
- 150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ cream cheese
- 40 γρ ΙΟΝ Κακάο
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 110 γρ άχνη ζάχαρη
- Τριμμένη σοκολάτα για το πασπάλισμα
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- 2.Σε ένα ταψάκι για cupcakes βάζουμε χάρτινες θήκες και αφήνουμε στην άκρη.
- 3.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το baking soda, το baking powder, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα απαλά.
- 4.Προσθέτουμε τα αυγά το γιαούρτι το γάλα το ζεστό νερό με τον καφέ το ηλιέλαιο και τέλος την ψιλοκομμένη σοκολάτα ΙΟΝ Patisserie κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε. Το μείγμα μας είναι αραιό. Έτσι πρέπει να είναι.
- 5.Με μια μικρή κουτάλα τις σούπας γεμίζουμε τις θήκες όχι μέχρι πάνω γιατί θα φουσκώσουν. Ένα εκατοστό κάτω από το πάνω μέρος της χάρτινης θήκης.
- 6.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 16 -18 λεπτά. Δοκιμάστε να τα τρυπήσετε με ένα καλαμάκι για σουβλάκι η μια οδοντογλυφίδα, στα 16 λεπτά τα δικά μου ήταν έτοιμα. Εάν το καλαμάκι σας βγει λερωμένο συνεχίστε το ψήσιμο για λίγο ακόμα. Προσέξτε μόνο μην τα στεγνώσετε.
- 7.Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και ετοιμάζουμε το frosting.
- 8.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε φτερό και προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Χτυπάμε απαλά και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους. Συνεχίζουμε να χτυπάμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
- 9.Προσθέτουμε το κακάο, την άχνη και τη βανίλια και ομογενοποιούμε.
- 10.Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε μια μύτη αστέρι και γεμίζουμε με το frosting μας .
- 11.Διακοσμούμε τα cupcakes μας και τα πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα.
Σοκολατένιο cupcake “death by chocolate”
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή