Σοκολατένια γκρανόλα
Για 4 μερίδες
45'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : βρώμη, φουντούκια, γάλα αμυγδάλου, γάλα βρώμης, γάλα σόγιας, ηλιόσποροι, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, καρύδα, καρύδια, λάδι καρύδας, αλάτι, σιρόπι σφενδάμου
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
26 Μαρτίου, 2021
Σοκολατένια γκρανόλα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Για εσάς που θέλετε να φάτε ένα υγιεινό και δυναμωτικό πρωινό με μια μικρή μονάχα δόση αμαρτίας, αυτή η σοκολατένια γκρανόλα είναι ό,τι πρέπει. H συνταγή είναι κατάλληλη για διατροφή vegan, gluten free και lactose free.
Συστατικά
- 150 γρ βρώμη
- 70 γρ καρύδια, χοντροκομμένα
- 70 γρ φουντούκια, χοντροκομμένα
- 40 γρ ηλιόσποροι
- 20 γρ καρύδα τριμμένη, αποξηραμένη
- 30 γρ κακάο ΙΟΝ
- ¼ κτγ αλάτι
- 60 γρ λάδι καρύδας
- 60-120 γρ σιρόπι σφενδάμου
- 100 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ, τεμαχισμένη, για το σερβίρισμα
- φρέσκα φρούτα για το σερβίρισμα
- Γάλα αμυγδάλου/βρώμης/σόγιας για το σερβίρισμα
Μέθοδος
- Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε το λάδι καρύδας και όσο σιρόπι σφενδάμου θέλουμε (ανάλογα με τις προτιμήσεις μας).
- Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ζυγίζουμε τα ξηρά υλικά: τη βρώμη, τα καρύδια, τα φουντούκια, τους ηλιόσπορους, την καρύδα και το αλάτι.
- Περιχύνουμε τα ξηρά υλικά με το μείγμα υγρών υλικών και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Απλώνουμε την γκρανόλα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 30 λεπτά. Ενδιάμεσα, ανακατεύουμε την γκρανόλα ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Βγάζουμε την γκρανόλα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Για το σερβίρισμα, βάζουμε όση γκρανόλα θέλουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε όσο γάλα μας αρέσει και σερβίρουμε με την κουβερτούρα και φρεσκοκομμένα φρούτα.
Σοκολατένια γκρανόλα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή