×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατένια τούρτα με Nucrema και βάση από brownie


Σοκολατένια τούρτα με Nucrema και βάση από brownie
Σοκολατένια τούρτα με Nucrema και βάση από brownie
Τσέρκι 16cm
120'
Χρόνος εκτέλεσης
5/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Σοκολατένια τούρτα με Nucrema και βάση από brownie

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Αυτή η τούρτα θέλει αρκετό κόπο, αλλά τα έχει όλα και είναι τριπλά σοκολατένια: βάση από μπράουνι, μους με σοκολάτα και λαχταριστή Nucrema ΚΑΙ σοκολατένιο γλάσο! Έρωτας με την πρώτη μπουκιά.

Συστατικά
Για 1 στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 16 εκ. Για τη βάση:
  • 60 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 2 κτσ ελαιόλαδο
  • 200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 70 γρ αλεύρι μαλακό
  • 35 γρ κακάο ΙΟΝ
  • ½ κτγ μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κτγ αλάτι
  • 2 κτσ γάλα πλήρες
  • 50 γρ Nucrema
Για τη γέμιση:
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 355 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 170 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • 85 γρ Nucrema
Για το γλάσο και τη διακόσμηση:
  • 6 φύλλα ζελατίνης
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ σιρόπι γλυκόζης
  • 120 μλ νερό
  • 150 γρ ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ, τεμαχισμένη
  • χρυσές πέρλες
  • βρώσιμη χρυσόσκονη
Ειδικό Σκεύος

Στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 16cm

Μέθοδος

Για τη βάση:

  1. Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
  2. Τα χύνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ώσπου να σχηματιστεί μια πάστα.
  3. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ώσπου να ενσωματωθούν.
  4. Σε ένα δεύτερο μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά του δεύτερου μπολ μέσα στο πρώτο και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη ώσπου να ενσωματωθούν.
  6. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε ώσπου να ενσωματωθεί και να έχουμε έναν λείο χυλό.
  7. Στρώνουμε το τσέρκι μας με αλουμινόχαρτο και μεταφέρουμε μέσα τον χυλό.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 30’.
  9. Για να δούμε αν το μπράουνι είναι έτοιμο, βυθίζουμε μέσα μια οδοντογλυφίδα. Θα πρέπει να βγαίνει ελαφρώς υγρή, χωρίς ψίχουλα.
  10. Όταν το μπράουνι κρυώσει, αλείφουμε τη Nucrema στην επιφάνειά του με μια σπάτουλα.
  11. Τοποθετούμε το τσέρκι στο ψυγείο, χωρίς να ξεφορμάρουμε.

Για τη γέμιση:

  1. Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5-10’.
  2. Σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα, λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με τη Nucrema.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε λίγη από την κρέμα γάλακτος.
  4. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, στύβουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι, ανακατεύουμε ώσπου να λιώσουν και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  5. Ρίχνουμε την κρέμα με τη ζελατίνη μέσα στο σκεύος όπου έχουμε την κουβερτούρα με τη Nucrema και ανακατεύουμε.
  6. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, που πρέπει να είναι κρύα (κατευθείαν από το ψυγείο), ώσπου να πήξει.
  7. Διπλώνουμε με μια σπάτουλα λίγη κρέμα μέσα στο μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώσπου να ενσωματωθεί.
  8. Ανακατεύουμε όλη την κρέμα μέσα στο μείγμα σοκολάτας, με απαλές κινήσεις, ώσπου να έχουμε μια ομοιόμορφη, λεία μους.
  9. Γεμίζουμε το τσέρκι με τη μους μέχρι πάνω και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  10. Τοποθετούμε το τσέρκι στην κατάψυξη για μερικές ώρες, μέχρι να πήξει η μους. Καλό είναι να σκεπάσουμε την επιφάνειά της με λίγο αντικολλητικό χαρτί.

Για το γλάσο:

  1. Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5-10’.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι, ζυγίζουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό και τα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
  3. Όταν η ζάχαρη διαλυθεί, αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη, την οποία έχουμε στύψει καλά.
  4. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζελατίνη, προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε ξανά.
  5. Τοποθετούμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ και χύνουμε επάνω το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
  6. Περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις για να μην ενσωματώσουμε αέρα, ώσπου να έχουμε ένα εντελώς λείο μείγμα.
  7. Το γλάσο πρέπει να είναι στη σωστή θερμοκρασία για να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα όταν περιχύσουμε την τούρτα. Εάν είναι πολύ καυτό, θα λιώσει τη μους, ενώ αν είναι πολύ κρύο δεν θα απλωθεί ομοιόμορφα. Ιδανικά, θέλουμε να είναι γύρω στους 33-34 βαθμούς. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, εμπειρικά μπορούμε να ακουμπήσουμε λίγο στα χείλη μας ώστε να καταλάβουμε περίπου τη θερμοκρασία του: θα πρέπει να είναι κοντά στη θερμοκρασία του σώματός μας, αλλά λίγο πιο κρύο.
  8. Τοποθετούμε μια σχάρα πάνω σε ένα ταψί και επάνω βάζουμε την τούρτα, που πρέπει να είναι πολύ κρύα.
  9. Περιχύνουμε με το γλάσο, αφήνοντας το περιττό γλάσο να πέσει μέσα στο ταψί. Περιμένουμε να στραγγίξει καλά η τούρτα.
  10. Αν θέλουμε, στολίζουμε με sprinkles, βρώσιμη χρυσόσκονη, με τρούφα ΙΟΝ ή με ξύσμα κουβερτούρας.
Σοκολατένια τούρτα με Nucrema και βάση από brownie
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta