×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατένια τάρτα με γκανάς και κρέμα σαντιγί με εσπρέσο


Σοκολατένια τάρτα με γκανάς και κρέμα σαντιγί με εσπρέσο
Σοκολατένια τάρτα με γκανάς και κρέμα σαντιγί με εσπρέσο
Μία τάρτα 20cm & 4 τάρτες 10cm
120'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Σοκολατένια τάρτα με γκανάς και κρέμα σαντιγί με εσπρέσο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Αυτή η τάρτα είναι για τους λάτρεις του καφέ. Μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ποσότητα του εσπρέσο, ανάλογα με το πόσο έντονη θέλετε τη γεύση του. Αν, όμως, δεν αγαπάτε ιδιαίτερα τον συνδυασμό καφέ-σοκολάτας, μπορείτε απλά να κρατήσετε τη συνταγή όπως είναι, παραλείποντας τον εσπρέσο και ιδού! Έχετε μια θαυμάσια σοκολατένια τάρτα με σαντιγί.

Συστατικά
Για μία τάρτα 20 εκ. και 4 τάρτες των 10 εκ. Για τη βάση:
  • 60 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 2 γρ αλάτι
  • 150 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό
  • 60 γρ αυγό
  • 180 γρ αλεύρι μαλακό
  • 60 γρ κακάο ΙΟΝ
  • ¼ κτγ κάρδαμο, τριμμένο (προαιρετικά)
Για την γκανάς:
  • 300 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • 300 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κτγ καφές εσπρέσο (ή και περισσότερο, αν θέλουμε)
Για την κρέμα σαντιγί:
  • 4 κτγ ζεστό νερό
  • 1 κτγ ζελατίνη σε σκόνη
  • 1 κτγ καφές εσπρέσο
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
Μέθοδος

Για τη βάση:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με το φτερό, ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
  3. Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το κάρδαμο και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ μέσα στο μίξερ σταδιακά και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.
  5. Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο και τη δουλεύουμε λίγο με τα χέρια μας επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, ώστε να σχηματίσουμε μια μπάλα.
  6. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30’’ ώστε να ξεκουραστεί.
  7. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος 3 χιλ.
  8. Γεμίζουμε τις φόρμες τάρτας με τη ζύμη και κόβουμε όση εξέχει περιμετρικά.
  9. Τρυπάμε παντού τη ζύμη με ένα πιρούνι.
  10. Σκεπάζουμε τη ζύμη με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε τις τάρτες με κεραμικά βαρίδια ή με όσπρια.
  11. Ψήνουμε για 10’ τις τάρτες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς.
  12. Αφαιρούμε τα βαρίδια και το χαρτί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για όση ώρα χρειαστεί, ώσπου να ψηθεί καλά η ζύμη, αλλά να μη σκληρύνει πολύ. Οι μικρότερου μεγέθους τάρτες θα ψηθούν πιο γρήγορα, οπότε θα χρειαστεί να τις αφαιρέσουμε από το ταψί και να συνεχίζουμε να ψήνουμε τη μεγαλύτερη τάρτα.
  13. Αφήνουμε τις τάρτες να κρυώσουν καλά προτού τις γεμίσουμε.
  14. Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη ζύμη για τις τάρτες από την προηγούμενη μέρα και να τις ψήσουμε. Πρέπει, όμως, να τις φυλάξουμε μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, για διατηρηθούν φρέσκιες, ή να τις τυλίξουμε σφιχτά με μεμβράνη.

Για την γκανάς:

  1. Τοποθετούμε την κουβερτούρα τεμαχισμένη σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων ζεσταίνουμε την κρέμα μαζί με τον καφέ.
  3. Μόλις πάρουν βράση και ο καφές έχει διαλυθεί, χύνουμε την κρέμα μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.
  4. Περιμένουμε 3-4 λεπτά και έπειτα ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις με μια σπάτουλα, ώσπου να έχουμε μια λεία γκανάς.
  5. Μόλις η γκανάς κρυώσει λίγο, γεμίζουμε με αυτήν τις τάρτες μας.
  6. Τοποθετούμε τις τάρτες στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε να πήξει η γκανάς.

Για την κρέμα σαντιγί:

  1. Σε ένα μπρίκι, ανακατεύουμε το ζεστό νερό, τη ζελατίνη και τον καφέ και αφήνουμε το μείγμα να μπήξει.
  2. Βάζουμε το μπρίκι στο μάτι και μόλις λιώσει το μείγμα, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς, αλλά όχι να στερεοποιηθεί.
  3. Στο μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα.
  4. Μόλις αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε την άχνη μέσα, σαν βροχή και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  5. Ρίχνουμε αργά-αργά το μείγμα καφέ-ζελατίνης μέσα στο μίξερ και χτυπάμε ώσπου να έχουμε μια σφιχτή και λεία σαντιγί.
  6. Μεταφέρουμε τη σαντιγί σε κορνέ με μύτη τύπου κλειστό αστέρι και σχηματίζουμε ροζέτες, σε διάφορα μεγέθη, στην επιφάνεια της τάρτας. Όπου υπάρχουν κενά, συμπληρώνουμε με μικρά λουλουδάκια.
  7. Τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο για 30-60’’ ώστε να σφίξει η κρέμα.
  8. Σερβίρουμε την τάρτα δροσερή από το ψυγείο.
  9. Φυλάμε την τάρτα που περίσσεψε μέσα στο ψυγείο, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Σοκολατένια τάρτα με γκανάς και κρέμα σαντιγί με εσπρέσο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta