×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολάτενια Macaron με κρέμα φράουλα


Σοκολάτενια Macaron με κρέμα φράουλα
Σοκολάτενια Macaron με κρέμα φράουλα
17-18
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Σοκολάτενια Macaron με κρέμα φράουλα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 120 γρ ασπράδι αυγών
  • 50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 125 πούδρα αμυγδάλου (άσπρο)
  • 250γρ άχνη ζάχαρη
  • 15 γρ ΙΟΝ Κακάο
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Υλικά για τη γέμιση
  • 250 γρ μαρμελάδα φράουλα
  • Χυμό απο ½ λεμόνι
  • 5 γρ φύλλα ζελατίνης
  • 80 γρ κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για τη γέμιση: Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολάκι με κρύο νερό να μουλιάσουν.
  • 2.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την θερμαίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
  • 3.Ψιλοκόβουμε την λευκή σοκολάτα.
  • 4.Κατεβάζουμε την κρέμα γάλακτος από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Ομογενοποιούμε.
  • 5.Προσθέτουμε τη μαρμελάδα φράουλα, τις ζελατίνες και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Βάζουμε τόσο όσο χρείαστει ώστε το μείγμα μας να έχει το επιθυμητό για εμάς κόκκινο χρώμα.
  • 6.Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχροπλαστικής. Και τοποθετούμε στο ψυγείο.
  • 7.Εκτέλεση για τα μακαρόν: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130 αντιστάσεις.
  • 8.Στρώνουμε δύο ταψάκια με λαδόκολες. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • 9.Σε ένα μπολ βάζουμε την πούδρα αμυγδάλου, την άχνη ζάχαρη, το κακάο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε τα υλικά μας και τα περνάμε δύο φορές από σίτα. Ό,τι μείνει στο σουρωτήρι το πετάμε.
  • 10.Εάν δεν έχουμε πούδρα αμυγδάλου βαζουμε ολοκληρά λευκά αμύγδαλα στο μπλέντερ μαζί με την άχνη ζάχαρη και το κακάο και τα κάνουμε πούδρα. Μετά κοσκινίζουμε πάλι 2 φορές.
  • 11.Στον κάδο του μίξερ που θα πρέπει να είναι πεντακάθαρος, βάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε ταχύτητα μέτρια προς δυνατή. Θέλουμε να τριπλασιάσουμε τον όγκο της μαρέγκας. Μόλις η μαρέγκα μας αρχίζει να δένει ρίχνουμε 1 πρέζα αλάτι και προσθέτουμε τη ζάχαρη βροχηδόν.
  • 12.Η μαρέγκα μας είναι έτοιμη αφού κάνει κορυφές και εφόσον αναποδογυρίσουμε τον κάδο δεν πέφτει.
  • 13.Μεταφέρουμε την μαρέγκα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την πούδρα σε 3 μέρη. Κάθε φορά που βάζουμε, διπλώνουμε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης, χωρίς να πατάμε το μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά και αέρινα.
  • 14.Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • 15.Κόβουμε τα Macaron ομοιόμορφα και αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους 1,5 με 2 εκ. Αφού τελειώσουμε χτυπάμε με δύναμη το ταψί πάνω στόν πάγκο 2 φορές να φύγει ο αέρας.
  • 16.Αφήνουμε τα Macaron μας να ξεκουραστούν για 1,5 ώρα και να κάνουν κρούστα. Από τη στιγμή που ακουμπάμε με το δάχτυλο και δέν κολλάει πάνω είναι έτοιμα να τα ψήσουμε.
  • 17.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 130 για 25 λεπτά. Κατά την διάρκεία του ψησίματος ανοιγοκλείνουμε την πόρτα 2 φορές να φύγει η υγρασία.
  • 18.Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο δεν τα αγγίζουμε για 30 λεπτά.
  • 19.Ιδανικά αφήστε τα να ξεκουραστούν για 1 μέρα και γεμίστε τα την επόμενη.
  • 20.Συναρμολόγηση: Γεμίζουμε ένα Macaron από την πίσω πλευρά με την κρέμα και κολλάμε από πάνω ένα άλλο σαν sandwich. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα Macaron μας.
  • 21.Φρέσκα διατηρούνται για 3 μέρες. Ενώ στην καταψύξη για 4-5 έβδομάδες. Αφήστε τα να ξεπαγώσουν και γεμίστε τα οταν εσείς θέλετε.
Σοκολάτενια Macaron με κρέμα φράουλα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta