×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατένια χριστουγεννιάτικα προφιτερόλ


Σοκολατένια χριστουγεννιάτικα προφιτερόλ
Σοκολατένια χριστουγεννιάτικα προφιτερόλ
28-20
70'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Σοκολατένια χριστουγεννιάτικα προφιτερόλ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για τα προφιτερόλ
  • 125 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 30 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ βούτυρο σε κύβους
  • 3 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300 ml νερό
  • Για την γέμιση και την επικάλυψη
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος
  • 15 γρ άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ λικέρ
  • 200 γρ ΙΟΝ Patisserie λευκή κουβερτούρα .
Μέθοδος
  • 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • 2.Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
  • 3.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 300 ml νερό, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
  • 4.Μόλις λιώσει το βούτυρο ανεβάζουμε την θερμοκρασία και μόλις το μίγμα έρθει σε βρασμό κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • 5.Βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στην κατσαρόλα και επιστρέφουμε στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
  • 6.Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει για λίγο.
  • 7.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να απορροφηθούν πλήρως. Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • 8.Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και κόβουμε τα προφιτερόλ μας στρογγυλά αφήνοντας μια μικρή απόσταση το ένα από το άλλο.
  • 9.Με βρεγμένο δάχτυλο πιέζουμε ελαφρά τις κορυφές.
  • 10.Τα ψήνουμε 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
  • 11.Τα βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε μία σχάρα.
  • 12.Αφού κρυώσουν μπορούμε ή να τα κόψουμε στη μέση με ένα πριονωτό μαχαίρι ή να βάλουμε στη σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη γέμιση μία μυτερή μύτη και να τα γεμίσουμε έτσι.
  • 13.Για τη γέμιση: Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και το λικέρ.
  • 14.Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μία μύτη της αρεσκείας μας και γεμίζουμε τα προφιτερόλ.
  • 15.Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε ένα μπολ με τη μέθοδο του μπεν μαρί και μ’ ένα κουτάλι περιχύνουμε τις κορυφές των προφιτερόλ μας.
Σοκολατένια χριστουγεννιάτικα προφιτερόλ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta