×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μελομακάρονα με επικάλυψη ΙΟΝ Patisserie Cover Cream


Μελομακάρονα με επικάλυψη ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
Μελομακάρονα με επικάλυψη ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
25
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Μελομακάρονα με επικάλυψη ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 240 ml ελαιόλαδο
  • 240 ml σπορέλαιο
  • χυμός από 2 πορτοκάλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 120 ml κονιάκ
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 10 γρ. μαγειρική σόδα
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για την επικάλυψη
  • 400 γρ ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
  • Για το σιρόπι
  • 700 ml νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. μέλι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
Μέθοδος
  • 1.Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και Βράζουμε για 5-7 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • 2.Βάζουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα.
  • 3.Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • 4.Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώστε να ενσωματωθεί το αλεύρι. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να ανακατέψουμε τα υλικά με τα χέρια μας
  • 5.Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα χαράζουμε με πιρούνι.
  • 6.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • 7.Όσο είναι ακόμα ζεστά τα περνάμε για 2-3 λεπτά από το κρύο σιρόπι και τα ακουμπάμε σε πιατέλα.
  • 8.Για την επικάλυψη: Λιώνουμε την ION Patisserie Cover Cream σε μπεν μαρί.
  • 9.Βουτάμε τα μελομακάρονα μέσα στην σοκολάτα και τα αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να στραγγίζουν.
  • 10.Πασπαλίζουμε με τους κοπανισμένους ξηρούς καρπούς.
Μελομακάρονα με επικάλυψη ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta