Μελομακάρονα με επικάλυψη ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

25
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : κανέλα, κονιάκ, κρυσταλλική ζάχαρη, μαγειρική σόδα, πορτοκάλι, σπορέλαιο, χυμός πορτοκαλιού, baking powder, ION Patisserie Cover Cream, αλεύρι, ελαιόλαδο
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Μελομακάρονα με επικάλυψη ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 240 ml ελαιόλαδο
- 240 ml σπορέλαιο
- χυμός από 2 πορτοκάλια
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. κανέλα
- 120 ml κονιάκ
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 10 γρ. μαγειρική σόδα
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Για την επικάλυψη
- 400 γρ ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
- Για το σιρόπι
- 700 ml νερό
- 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. μέλι
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
Μέθοδος
- 1.Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και Βράζουμε για 5-7 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- 2.Βάζουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα.
- 3.Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- 4.Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώστε να ενσωματωθεί το αλεύρι. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να ανακατέψουμε τα υλικά με τα χέρια μας
- 5.Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα χαράζουμε με πιρούνι.
- 6.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
- 7.Όσο είναι ακόμα ζεστά τα περνάμε για 2-3 λεπτά από το κρύο σιρόπι και τα ακουμπάμε σε πιατέλα.
- 8.Για την επικάλυψη: Λιώνουμε την ION Patisserie Cover Cream σε μπεν μαρί.
- 9.Βουτάμε τα μελομακάρονα μέσα στην σοκολάτα και τα αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να στραγγίζουν.
- 10.Πασπαλίζουμε με τους κοπανισμένους ξηρούς καρπούς.
Μελομακάρονα με επικάλυψη ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή