Παραδοσιακή μηλόπιτα
8
40'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Παραδοσιακή μηλόπιτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για τη ζύμη
- 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 100γρ. ζάχαρη
- 10γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 αβγό
- 1 κρόκος αβγού
- Για τη γέμιση
- 12 μήλα Golden
Μέθοδος
- 1.Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μεσαία κομμάτια και τα βάζουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Μόλις αφρίσουν, χαμηλώνουμε θερμοκρασία και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν.
- 2.Μόλις γίνουν πολύ μαλακά, κλείνουμε το μάτι και τα περνάμε από ένα σουρωτήρι.
- 3.Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το μπέικιν παόυντερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την μαργαρίνη, το αβγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- 4.Στη συνέχεια, πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας.
- 5.Σε μία ταρτιέρα, αλείφουμε βούτυρο και μετά πασπαλίζουμε με αλεύρι. Παίρνουμε τα 2/3 από το ζυμάρι μας, το ανοίγουμε με έναν πλάστη και τοποθετούμε στο ταψάκι προσεχτικά κάτω και γύρω γύρω. Τρυπάμε με ένα πιρούνι το κάτω μέρος της ζύμης.
- 6.Ρίχνουμε μέσα στην ταρτιέρα μας τα μήλα.
- 7.Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη μας και κόβουμε σε λωρίδες. Πλέκουμε τις λωρίδες ζύμης και τις αλείφουμε με τον κρόκο του αβγού.
- 8.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 60’.
Παραδοσιακή μηλόπιτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή