×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατένια μπισκότα με γλάσο για το χριστουγεννιάτικο δέντρο


Σοκολατένια μπισκότα με γλάσο για το χριστουγεννιάτικο δέντρο
Σοκολατένια μπισκότα με γλάσο για το χριστουγεννιάτικο δέντρο
50-60
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Σοκολατένια μπισκότα με γλάσο για το χριστουγεννιάτικο δέντρο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Αυτά τα λαχταριστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα εξυπηρετούν τρεις σκοπούς: μπορείτε να τα χαρίσετε ως δώρο, να τα στολίσετε στο δέντρο σας και -το κυριότερο- να τα φάτε!

Συστατικά
Για τα μπισκότα:
  • 190 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 135 γρ ζάχαρη καστανή
  • 300 γρ μέλι της επιλογής μας
  • 525 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 60 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 1,5 κτγ μαγειρική σόδα
  • 3 κτγ τζίντζερ τριμμένο
  • 1,5 κτγ κανέλα σε σκόνη
  • ¼ κτγ γαρύφαλλο
  • ¼ κτγ μπαχάρι
Για το γλάσο:
  • 2 ασπράδια
  • 330 γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 κτγ χυμός λεμόνι
  • Χριστουγεννιάτικες κορδέλες ή σπάγκος, για τη διακόσμηση (προαιρετικά)
Μέθοδος

Για τα μπισκότα:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
  3. Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
  4. Προσθέτουμε σταδιακά το περιεχόμενο του μπολ μέσα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε ώσπου να έχουμε μια λεία ζύμη.
  5. Σε αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, σε πάχος περίπου 5 χιλιοστών.
  6. Με ένα κουπ-πατ σε όποιο χριστουγεννιάτικο σχήμα μας αρέσει, κόβουμε μπισκότα.
  7. Με ένα ξυλάκι για σουβλάκια, ανοίγουμε μια τρύπα σε κάθε μπισκότο, ώστε να μπορούμε έπειτα να περάσουμε κορδέλες.
  8. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε μέσα τα μπισκότα. Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά ταψάκια για το κάθε σχήμα, γιατί ανάλογα με το μέγεθος, μπορεί να χρειάζεται περισσότερο ή λιγότερο χρόνο ψησίματος.
  9. Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 8-13’, ανάλογα με το μέγεθός τους και το πόσο τραγανά μας αρέσουν.
  10. Βγάζουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

 

Για το γλάσο:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια.
  2. Μόλις αρχίσουν να ασπρίζουν, προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη.
  3. Συνεχίζουμε να χτυπάμε, ώσπου να έχουμε ένα σφιχτό, λείο γλάσο.
  4. Προσθέτουμε το λεμόνι και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
  5. Ετοιμάζουμε ένα μικρό σακουλάκι κορνέ με στρογγυλή μύτη Νο.1 ή 2 και το γεμίζουμε με το γλάσο. Εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε ένα κορνέ από αντικολλητικό χαρτί και να του κάνουμε μια μικρή τρυπούλα.
  6. Στολίζουμε τα μπισκότα με το γλάσο.
  7. Αφήνουμε το γλάσο να στεγνώσει για αρκετές ώρες.
  8. Περνάμε μια λεπτή κορδέλα ή σπάγκο από την τρυπούλα και τη δένουμε με κόμπο.
  9. Μπορούμε να απολαύσουμε τα μπισκότα αμέσως ή να στολίσουμε με αυτά το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε ένα όμορφο τσίγκινο κουτί στρωμένο με χρωματιστό χαρτί αφής και να τα χαρίσουμε ως δώρο.
  10. Όσα μπισκότα περισσέψουν, τα φυλάμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου, ως και για 1 βδομάδα.
Σοκολατένια μπισκότα με γλάσο για το χριστουγεννιάτικο δέντρο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta