Σοκολατένια μπισκότα με γλάσο για το χριστουγεννιάτικο δέντρο
50-60
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : μέλι, τζίντζερ, χυμός λεμονιού, αβγά, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βούτυρο, γαρύφαλλο, ΙΟΝ Κακάο, ζάχαρη καστανή, κανέλα, μπαχάρι, μαγειρική σόδα
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
14 Δεκεμβρίου, 2021
Σοκολατένια μπισκότα με γλάσο για το χριστουγεννιάτικο δέντρο
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Αυτά τα λαχταριστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα εξυπηρετούν τρεις σκοπούς: μπορείτε να τα χαρίσετε ως δώρο, να τα στολίσετε στο δέντρο σας και -το κυριότερο- να τα φάτε!
Συστατικά
Για τα μπισκότα:
- 190 γρ βούτυρο ανάλατο
- 135 γρ ζάχαρη καστανή
- 300 γρ μέλι της επιλογής μας
- 525 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 60 γρ κακάο ΙΟΝ
- 1,5 κτγ μαγειρική σόδα
- 3 κτγ τζίντζερ τριμμένο
- 1,5 κτγ κανέλα σε σκόνη
- ¼ κτγ γαρύφαλλο
- ¼ κτγ μπαχάρι
- 2 ασπράδια
- 330 γρ ζάχαρη άχνη
- 2 κτγ χυμός λεμόνι
- Χριστουγεννιάτικες κορδέλες ή σπάγκος, για τη διακόσμηση (προαιρετικά)
Μέθοδος
Για τα μπισκότα:
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
- Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε σταδιακά το περιεχόμενο του μπολ μέσα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε ώσπου να έχουμε μια λεία ζύμη.
- Σε αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, σε πάχος περίπου 5 χιλιοστών.
- Με ένα κουπ-πατ σε όποιο χριστουγεννιάτικο σχήμα μας αρέσει, κόβουμε μπισκότα.
- Με ένα ξυλάκι για σουβλάκια, ανοίγουμε μια τρύπα σε κάθε μπισκότο, ώστε να μπορούμε έπειτα να περάσουμε κορδέλες.
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε μέσα τα μπισκότα. Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά ταψάκια για το κάθε σχήμα, γιατί ανάλογα με το μέγεθος, μπορεί να χρειάζεται περισσότερο ή λιγότερο χρόνο ψησίματος.
- Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 8-13’, ανάλογα με το μέγεθός τους και το πόσο τραγανά μας αρέσουν.
- Βγάζουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Για το γλάσο:
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια.
- Μόλις αρχίσουν να ασπρίζουν, προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη.
- Συνεχίζουμε να χτυπάμε, ώσπου να έχουμε ένα σφιχτό, λείο γλάσο.
- Προσθέτουμε το λεμόνι και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
- Ετοιμάζουμε ένα μικρό σακουλάκι κορνέ με στρογγυλή μύτη Νο.1 ή 2 και το γεμίζουμε με το γλάσο. Εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε ένα κορνέ από αντικολλητικό χαρτί και να του κάνουμε μια μικρή τρυπούλα.
- Στολίζουμε τα μπισκότα με το γλάσο.
- Αφήνουμε το γλάσο να στεγνώσει για αρκετές ώρες.
- Περνάμε μια λεπτή κορδέλα ή σπάγκο από την τρυπούλα και τη δένουμε με κόμπο.
- Μπορούμε να απολαύσουμε τα μπισκότα αμέσως ή να στολίσουμε με αυτά το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε ένα όμορφο τσίγκινο κουτί στρωμένο με χρωματιστό χαρτί αφής και να τα χαρίσουμε ως δώρο.
- Όσα μπισκότα περισσέψουν, τα φυλάμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου, ως και για 1 βδομάδα.
Σοκολατένια μπισκότα με γλάσο για το χριστουγεννιάτικο δέντρο
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή