Μελομακάρονα με Πορτοκάλι και Σοκολάτα

50
80'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τα γιορτινά μας
Συστατικά : αλεύρι, γαρύφαλλο, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας, κανέλα, μέλι, πορτοκάλι, baking powder
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Μελομακάρονα με Πορτοκάλι και Σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την ζύμη
- 500 ml. ελαιόλαδο καλής ποιότητας
- 200 gr. ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 650 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- Για το σιρόπι
- 300 gr. μέλι
- 300 ml. νερό
- 250 gr. ζάχαρη
- Χυμό ενός πορτοκαλιού
- Για την επικάλυψη
- Σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Ανακατεύουμε την ζάχαρη και το ελαιόλαδο με σύρμα για 4-5 λεπτά.
- 2.Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού ανακατεμένο με το baking powder, το ξύσμα και τα κανελογαρίφαλα.
- 3.Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια,αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι.
- 4.Πλάθουμε κυλινδρικά την ζύμη φτιάχνοντας μελομακάρονα, τα πιέζουμε με ένα πιρούνι ώστε να κάνουμε ανάγλυφα σχέδια, αν θέλουμε.
- 5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175°C Κελσίου για 18-20 λεπτά.
- 6.Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά.
- 7.Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα μελώνουμε αμέσως και τα αφήνουμε μερικές ώρες να κρυώσουν.
- 8.Λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας σε μπαιν μαρί και βουτάμε μέσα τα μελομακάρονα να καλυφτούν από την σοκολάτα.
- 9.Ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν και απολαμβάνουμε!
- 10.Tips: – Οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν από φούρνο σε φούρνο και παίζει ρόλο το μέγεθος του μελομακάρονου. – Μπορούμε να αρωματίσουμε και με λεμόνι.
Μελομακάρονα με Πορτοκάλι και Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή