×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Βουτυράτα μπισκότα “Μένουμε σπίτι!”


Βουτυράτα μπισκότα “Μένουμε σπίτι!”
Βουτυράτα μπισκότα “Μένουμε σπίτι!”
17-20
65'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Βουτυράτα μπισκότα “Μένουμε σπίτι!”

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 95 γρ άχνη ζάχαρη
  • Ένα αυγό
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Μία βανίλια
  • 185 γραμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 4 κουταλάκια της σούπας άχνη ζάχαρη
  • 1 σταγόνα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 κ.σ άχνη ζάχαρη
  • 1 συσκευασία ΙON Patisserie FONDUE Σοκολάτας
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση: Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε με σύρμα να αφρατέψει.
  • 2.Στη συνέχεια προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το αλάτι και μία κουταλιά από το αλεύρι και χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • 3.Παίρνουμε τον κάδο του mixer, τον τοποθετούμε πάνω στην επιφάνεια εργασίας και προσθέτουμε το αλεύρι. Με μία σπάτουλα και απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε το αλεύρι στο μείγμα βουτύρου. Απ’ τη στιγμή που προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα δεν θέλει δούλεμα η ζύμη. Τοποθετούμε το μείγμα μας σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με χοντρή μύτη.
  • 4.Στρώνουμε μία λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψάκι.
  • 5.Κόβουμε τα μπισκότα μας στρογγυλά με απόσταση το ένα από το άλλο γιατί θα πλατύνουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 15 λεπτά.
  • 6.Μόλις τα μπισκότα μας είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.
  • 7.Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο με το κόκκινο χρώμα.
  • 8.Βάζουμε σε ένα μπολάκι την ζάχαρη. Προσθέτουμε μια σταγόνα κόκκινο χρώμα και μετά 1 κουταλάκι του γλυκού νερό, αρχίζουμε να ανακατεύουμε, αν χρειαστεί και άλλο νερό προσθέτουμε ελάχιστο και συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να απορροφηθεί η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν θέλουμε ούτε να ειναι νερουλό ούτε να είναι σφιχτό. Εάν είναι νερουλό προσθέτουμε και άλλη άχνη ζάχαρη, αν είναι σφιχτό και άλλο νερό.
  • 9.Βάζουμε το γλάσο σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με πολύ λεπτή μύτη, εάν δεν έχετε χρησιμοποιήστε ένα πολύ μικρό κουτάλι, οδοντογλυφίδες ή την άκρη ενός μαχαιριού για να τα χρησιμοποιήσετε σαν γραφίδα ώστε να κάνετε τα σχήματα, το σπιτάκι και τα γράμματα.
  • 10.Σχεδιάστε ένα σπιτάκι πάνω στα μπισκότα, δώστε ομοιομορφία με μια οδοντογλυφίδα στο σχέδιο.
  • 11.Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί το κόκκινο γλάσο και εντωμεταξύ φτιάχνουμε το λευκό με την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη και μόνο με νερό. Με την βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας φτιάχνουμε ένα στρογγυλό παράθυρο, μια λευκή κουκίδα πάνω στη σκεπή.
  • 12.Για την σοκολάτα, ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας: Αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία.
  • 13.Τοποθετούμε το δοχείο στο φούρνο μικροκυμάτων. Εάν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων Λιώστε το fondue με την διαδικασία του μπεν μαρί.
  • 14.Ρυθμίζουμε το διακόπτη στα 450 watt για ενάμιση λεπτό.
  • 15.Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο για χρήση.
  • 16.Με μια οδοντογλυφίδα γράφουμε ενα Μ & Σ πάνω στο σπιτάκι μας.
  • 17.Βουτάμε τα μπισκότα μέσα στο ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας και τα καταβροχθίζουμε!
Βουτυράτα μπισκότα “Μένουμε σπίτι!”
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta