Σοκολατάκια με χουρμάδες και κακάο
25-30
45'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : βούτυρο κάσιους, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, ΙΟΝ Σοκολάτα Τρούφα κλασική, χουρμάδες
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
11 Μαρτίου, 2022
Σοκολατάκια με χουρμάδες και κακάο
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Αυτά τα λαχταριστά σοκολατάκια είναι εύκολα και υγιεινά, ενώ είναι κατάλληλα και για διατροφή vegan, gluten free και lactose free.
Συστατικά
- 400 γρ χουρμάδες απύρηνοι
- 80 γρ βούτυρο κάσιους (ή άλλο βούτυρο από ξηρούς καρπούς)
- 3 κτσ κακάο ΙΟΝ
- 250 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
- Cocoa nibs ή τρούφα ΙΟΝ για τη διακόσμηση
Μέθοδος
- Στον πολυκόφτη, χτυπάμε τους χουρμάδες μαζί με το βούτυρο και το κακάο, ώσπου να σχηματίσουν ζύμη.
- Στρώνουμε ένα τετράγωνο τσέρκι με αντικολλητικό χαρτί.
- Τοποθετούμε μέσα το μείγμα και το πιέζουμε με μια σπάτουλα ώστε να γεμίσει το τσέρκι και η επιφάνειά του να γίνει λεία.
- Τοποθετούμε το τσέρκι στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
- Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
- Βυθίζουμε ένα κομμάτι μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα, τινάζουμε ώστε να πέσει η περιττή ποσότητα και το τοποθετούμε στο ταψάκι.
- Πασπαλίζουμε με cocoa nibs πριν στεγνώσει η σοκολάτα και συνεχίζουμε με το επόμενο σοκολατάκι.
- Περιμένουμε να στεγνώσει η σοκολάτα και σερβίρουμε.
- Φυλάμε όσα σοκολατάκια περισσέψουν σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, σε δροσερό μέρος, εκτός ψυγείου, για 4-5 μέρες.
Σοκολατάκια με χουρμάδες και κακάο
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή