Soft Cookies με ION Αμυγδάλου Γάλακτος με καραμελωμένα αμύγδαλα

12-13
25'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπισκότα και βουτήματα, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : σόδα, ταχίνι, αβγά, αλεύρι, βανίλια, βούτυρο, ΙΟΝ Αμυγδάλου Γάλακτος με καραμελωμένα αμύγδαλα, Κορν φλάουερ, μαύρη ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Soft Cookies με ION Αμυγδάλου Γάλακτος με καραμελωμένα αμύγδαλα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 250 γρ. ION Αμυγδάλου Γάλακτος με καραμελωμένα αμύγδαλα
- 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 90 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 αυγό
- 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ σόδα
- 10 γρ κορν φλάουερ
- 100 γρ ταχίνι
Μέθοδος
- 1.Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη, χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα.
- 2.Λιώνουμε την ION Αμυγδάλου Γάλακτος με καραμελωμένα αμύγδαλα σε μπεν μαρί.
- 3.Προσθέτουμε την βανίλια και το αυγό και την ION Αμυγδάλου Γάλακτος με καραμελωμένα αμύγδαλα συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά.
- 4.Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το κορν φλάουρ.
- 5.Προσθέτουμε το μείγμα στο μίξερ και ανακατεύουμε με χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
- 6.Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- 7.Σε ένα ταψί με λαδόκολλα προσθέτουμε με εάν κουταλάκι το ταχίνι και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.
- 8.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- 9.Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12-13 τεμάχιά
- 10.Πλάθουμε μια μερίδα ζύμης σε μπάλα και την πιέζω να γίνει πλατιά. Τοποθετώ στο κέντρο ένα κομμάτι παγωμένο ταχίνι και ξαναπλάθω σε μπάλα.
- 11.Προσθέτουμε τα cookies σε ταψί με λαδόκολλα.
- 12.Ψήνουμε τα cookies στο φούρνο για 10 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν και τα σερβίρουμε.
Soft Cookies με ION Αμυγδάλου Γάλακτος με καραμελωμένα αμύγδαλα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή