Cinnamon rolls με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

12
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, κανέλα, μαύρη ζάχαρη, ξηρή μαγιά, ION Patisserie Cover Cream, αβγά, αλάτι, αλεύρι
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Cinnamon rolls με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για τα rolls
- 7 γρ ξηρή μαγιά
- 60 ml νερό χλιάρο
- 180 ml χλιαρό γάλα
- 80 γρ ανάλατο βούτυρο λυωμένο
- 100 γρ ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 πρέζα άλατι
- 450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 συσκευασία ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
- Για τη γέμιση
- 85 γρ βούτυρο λιωμένο
- 210 γρ ζάχαρη μαύρη
- 15 γρ κανέλα
Μέθοδος
- 1.Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη μαγιά το χλιαρό νερό και 1 κ.σ ζάχαρη και αφήνουμε για 10 λεπτά.
- 2.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, προσέχοντας να μη μας βράσει. Μόλις είναι έτοιμο τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ομογενοποιούμε.
- 3.Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα και το βούτυρο σιγά-σιγά στο μίγμα με το νερό και τη μαγιά.
- 4.Τοποθετούμε το κάδο στη βάση του μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό και το αλάτι, ανακατεύουμε με γάντζο.
- 5.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά-σιγά μέχρι να δημιουργήσουμε ένα τέλειο ζυμάρι το οποίο δεν θα κολλάει, εάν κολλάει προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι.
- 6.Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και μεταφέρουμε το ζυμάρι εκεί, δουλεύουμε τη ζύμη για περίπου 5 λεπτά για να πάρει όγκο και αέρα, μετά την βάζουμε σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος ώστε να διπλασιαστεί.
- 7.Ανοίγουμε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο.
- 8.Για την γέμιση: Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
- 9.Για την επικάλυψη ΙΟΝ Patisserie Cover Cream: Αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία.
- 10.Τοποθετούμε το δοχείο στο φούρνο μικροκυμάτων. Εάν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπόλ και το λιώνουμε με τη διαδικασία του μπεν μαρί
- 11.Ρυθμίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 1 με 2 λεπτά. Ελέγχουμε στο 1 λεπτό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, διότι μπορεί να μην χρειάζεται άλλο ζέσταμα.
- 12.Αναδεύουμε και είναι έτοιμο προς χρήση.
- 13.Συναρμολόγηση: Απλώνουμε πάνω στο φύλλο μας το μείγμα με το βούτυρο τη ζάχαρη και την κανέλα. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρόλο και με ένα μαχαίρι κόβουμε 12 κομμάτια.
- 14.Σε ένα ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα ρολά μας το ένα δίπλα στο άλλο με μια μικρή απόσταση.
- 15.Σκεπάζουμε τα ρολά μας με μια μεμβράνη και τα αφήνουμε να να ανέβουν για 1 με 1 1/2 ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- 16.Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά.
- 17.Με ένα κουτάλι βάζουμε όση ΙΟΝ Patisserie Cover Cream κακάο θέλουμε πάνω στα ρολά μας.
Cinnamon rolls με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή