Ρυζόγαλο με κλασική κουβερτούρα και τρούφα σοκολάτα ΙΟΝ
8-10
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : γάλα, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κανέλα, Κορν φλάουερ, κρυσταλλική ζάχαρη, πορτοκάλι, ρύζι γλασέ, τρούφα, αλάτι, βανιλλίνη
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Ρυζόγαλο με κλασική κουβερτούρα και τρούφα σοκολάτα ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 300 γρ νερό
- 50 γρ ρύζι γλασέ
- 1 γρ αλάτι
- 400 γρ γάλα 3,5% λιπαρά
- 75 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
- 100 γρ γάλα 3,5% λιπαρά (κρύο)
- 15 γρ cornflour
- Ξύσμα από μισό τεμάχιο πορτοκαλιού
- Λίγη τριμμένη κανέλα
- 50 γρ κλασική σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη) ΙΟΝ
- Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
- 50 γρ τρούφα σοκολάτα ΙΟΝ
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: Λεκάνη, μαρίζ, σουρωτήρι, κατσαρόλα, σύρμα, ποτήρια ή μπολ της αρεσκείας μας.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα τα 300 γρ νερό, το ρύζι γλασσέ και το αλάτι. Ανακατεύουμε συνέχεια με μια μαρίζ σε μέτρια φωτιά έως ότου το νερό βράσει και το ρύζι μαλακώσει. Στραγγίζουμε άμεσα στο σουρωτήρι.
- 2.Στην συνέχεια τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τα 400 γρ γάλα, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και τις κάψουλες βανιλλίνη. Αφήνουμε να ζεσταθούν (αλλά όχι να βράσουν) τα υλικά.
- 3.3. Ταυτόχρονα προσθέτουμε μέσα σε μια λεκάνη τα 100 γρ κρύο γάλα και το cornflourκαι ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά μεταξύ τους.
- 4.Στην συνέχεια μόλις το μίγμα των υλικών στην κατσαρόλα γίνει χλιαρό, προσθέτουμε τα υλικά της λεκάνης και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να βράσουν και να γίνουν χυλός. Προσθέτουμε άμεσα το βρασμένο ρύζι και συνεχίζουμε το βρασμό σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
- 5.Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και άμεσα προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κλασική σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι η σοκολάτα να λιώσει εντελώς και να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
- 6.Σερβίρουμε άμεσα σε μπολ ή ποτήρια της αρεσκείας μας και αφήνουμε για 1 ώρα να κρυώσουν στο εξωτερικό περιβάλλον.
- 7.Για το ντεκόρ: Μόλις το ρυζόγαλο έχει κρυώσει εντελώς προσθέτουμε στην επιφάνεια τρούφα σοκολάταIONκαι προαιρετικά το ξύσμα πορτοκάλι και την κανέλα σκόνη.
Ρυζόγαλο με κλασική κουβερτούρα και τρούφα σοκολάτα ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή