Ραβανί με σοκολάτα ΙΟΝ

10
130'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τα παραδοσιακά
Συστατικά : βούτυρο, γιαούρτι, ζάχαρη, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας, καρύδα, πορτοκάλι, σιμιγδάλι, σόδα, χυμός πορτοκαλιού, αβγά
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Ραβανί με σοκολάτα ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 250 σιμιγδάλι ψιλό
- 180 γρ ζάχαρη
- 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κγ σόδα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- 250 γρ βούτυρο
- 4 αυγά
- 60 γρ καρύδα
- 120 γρ σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ λιώμενη
- Σιρόπι
- 135 γρ ζάχαρη
- 450 γρ νερό
- 2 κ.σ χυμό λεμόνι
Μέθοδος
- 1.Σε ένα βαθύ μπoλ βάζουμε το σιμιγδάλι 90 γρ από τη ζάχαρη το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
- 2.Σε μια φλιτζάνα βάζουμε την σόδα και την διαλύουμε με τον χυμό από το πορτοκάλι. Το προσθέτουμε στο μείγμα με το πορτοκάλι, προσθέτουμε το βούτυρο το ξύσμα και χτυπάμε με σύρμα στον κάδο του μίξερ.
- 3.Καθαρίζουμε τον κάδο και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά. Τα χτυπάμε με σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
- 4.Προσθέτουμε το ένα μείγμα μέσα στο άλλο και ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα.
- 5.Λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας με μπεν μαρί και την προσθέτουμε μαζί με την τριμμένη καρύδα στο μείγμα.
- 6.Βουτυρώνουμε το ταψί και αδειάζουμε το μείγμα.
- 7.Ψήνουμε στους 180 σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
- 8.Για το σιρόπι: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα.
- 9.Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
- 10.Βγάζοντας το ραβανί από το φούρνο χαράζουμε τρίγωνα , καρφώνουμε από ένα καρύδι στο κέντρο κάθε τρίγωνο και το περιχύνουμε με μια κουτάλα το σιρόπι. Αφήνουμε το γλυκό μας στην άκρη για 30 λεπτά να τραβήξει το σιρόπι.
Ραβανί με σοκολάτα ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή