Αμυγδαλόπιτα

6-8
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τα παραδοσιακά
Συστατικά : ζάχαρη, σιμιγδάλι, φρυγανιές, χυμός λεμονιού, baking powder, αβγά, αλάτι, αμύγδαλα, βανίλια, βούτυρο
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Αμυγδαλόπιτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για το μείγμα
- 200γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
- 60γρ. ψιλό σιμιγδάλι
- 150γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 100γρ. φρέσκο βούτυρο
- 6 αυγά
- 150γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- Για το σιρόπι
- 350γρ. ζάχαρη
- 600ml νερό
- μισό χυμό λεμονιού
- 1 βανίλια
Μέθοδος
- 1.Βουτυρώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι. Το γυρίζουμε ανάποδα και το χτυπάμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας για να αφαιρέσουμε το περίσσευμα.
- 2.Περνάμε απ;o ένα πολυκοπτικό το καθαρισμένο αμύγδαλο και το κάνουμε σκόνη.
- 3.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, τη φρυγανιά,το αμύγδαλο, την βανίλια, το αλάτι και το μπεϊκιν πάουντερ.
- 4.Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο.
- 5.Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
- 6.Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το λικέρ και την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα
- 7.Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το μείγμα της φρυγανιάς, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα με απαλές κινήσεις.
- 8.Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 40 λεπτά.
- 9.Όταν ψηθεί βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- 10.Για το σιρόπι βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και την ζάχαρη και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να πάρει μερικές βράσεις. Δεν το αφήνουμε να συμπυκνωθεί.
- 11.Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την βανίλια και ανακατεύουμε.
- 12.Σιροπιάζουμε την χλιαρή αμυγδαλόπιτα με το ζεστό σιρόπι.
- 13.Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε την αμυγδαλόπιτα.
Αμυγδαλόπιτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή