×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Πατισερί με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα, καρπούζι και τραγανή βρώμη


Πατισερί με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα, καρπούζι και τραγανή βρώμη
Πατισερί με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα, καρπούζι και τραγανή βρώμη
4-6
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Πατισερί με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα, καρπούζι και τραγανή βρώμη

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για την πατισερί
  • 250γρ γάλα
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 50γρ ζάχαρη καστανή
  • 100γρ ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
  • 3κσ κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30γρ βούτυρο (παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια)
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Υλικά για το καρπούζι
  • 400γρ καρπούζι κομμένο σε κυβάκια χωρίς κουκούτσια
  • 150γρ ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • ½ αστ. γλυκάνισος
  • 1/2κγ κορν φλάουρ (προαιρετικά)
  • Για τη βρώμη
  • 200γρ βρώμη
  • 50-70γρ ζάχαρη άχνη
  • ½ κγ βούτυρο
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για την πατισερί: Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τους κρόκους με το κορν φλάουρ και το αλάτι.
  • 2.Μόλις το γάλα μας ζεσταθεί το ρίχνουμε (το μισό περίπου) αργά στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς με προσοχή να μην μας κόψει. Έπειτα γυρνάμε πάλι το μείγμα με τους κρόκους μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι αυτό να πήξει.
  • 3.Αποσύρουμε από την φωτιά σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα μας και μόλις αυτή λιώσει τελειώνουμε με το βούτυρο και το ξύσμα. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο με μια εφαπτόμενη μεμβράνη μέχρι να κρυώσει καλά.
  • 4.Εκτέλεση για το καρπούζι: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε 5-10 λεπτά (μετράμε τον χρόνο από την στιγμή που το μείγμα θα πάρει βράση). Αν χρειαστεί (αν το μείγμα μας είναι πολύ υδαρές) προσθέτουμε και το κορν φλάουρ. Αφαιρούμε από την φωτιά σε άλλο σκεύος και κρυώνουμε στο ψυγείο. Μόλις αυτό κρυώσει προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο.
  • 5.Εκτέλεση για τη βρώμη: Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε την βρώμη μέχρι αυτή να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα (δεν θα μας πάρει πολύ ώρα). Μόλις πάρει χρώμα αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε την άχνη όσο ακόμα η βρώμη είναι ζεστή, ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη (μέσα στο τηγάνι ) και αφαιρούμε σε λαδόκολλα να κρυώσει.
  • 6.Παρουσίαση γλυκού: Στο κέντρο ενός πιάτου κυκλικά στήνουμε λίγη από την κρέμα, και τοποθετούμε μερικές βούλες γύρω γύρω. Από πάνω τοποθετούμε το καρπούζι μας και έξω από την κρέμα την τραγανή βρώμη. Διακοσμούμε με μικρά φύλλα δυόσμου.
Πατισερί με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα, καρπούζι και τραγανή βρώμη
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta