×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Πασχαλινά κουλούρια της γιαγιάς με σταγόνες κουβερτούρας κλασική και γάλακτος ΙΟΝ


Πασχαλινά κουλούρια της γιαγιάς με σταγόνες κουβερτούρας κλασική και γάλακτος ΙΟΝ
Πασχαλινά κουλούρια της γιαγιάς με σταγόνες κουβερτούρας κλασική και γάλακτος ΙΟΝ
22
50'
Χρόνος εκτέλεσης
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Πασχαλινά κουλούρια της γιαγιάς με σταγόνες κουβερτούρας κλασική και γάλακτος ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Για τα πασχαλινά κουλούρια της γιαγιάς με σταγόνες κουβερτούρας κλασική και γάλακτος ΙΟΝ θα χρειαστούμε:

  1. Σταγόνες κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ
  2. Σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος ΙΟΝ
Συστατικά
  • 250 γρ αυγά (ή 5 τεμάχια αυγά)
  • 200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 4 γρ baking powder
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • 200 γρ βούτυρο λιωμένο χλιαρό
  • 20 γρ αμμωνία σκόνη
  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ σταγόνες κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ
  • 100 γρ σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος ΙΟΝ
  • Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: Λαμαρίνα ή ταψί, αντικολλητικό χαρτί φούρνου, λεκάνη, κόσκινο, μεμβράνη, σύρμα του μίξερ, γάντζο του μίξερ, μαρίζ.
 
Μέθοδος
  • 1.Χωρίζουμε τα αυγά της συνταγής σε ασπράδια και κρόκους.
  • 2.Τοποθετούμε τους κρόκους μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα για να διογκωθούν ελαφρά. Προσθέτουμε σταδιακά την μισή ζάχαρη (δηλαδή τα 100 γρ) μέσα στους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα στην γρήγορη ταχύτητα. Προσθέτουμε το baking powder και τις κάψουλες βανιλλίνη. Μόλις διογκωθούν αρκετά σταματάμε το χτύπημα και αποσύρουμε το μίγμα από τον κάδο του μίξερ.
  • 3.Στην συνέχεια καθαρίζουμε και σκουπίζουμε πολύ καλά τον κάδο του μίξερ (έτσι ώστε να είναι εντελώς στεγνός) και προσθέτουμε τα ασπράδια. Χτυπάμε στην γρήγορη ταχύτητα με το σύρμα. Μόλις διογκωθούν και γίνουν μαρέγκα προσθέτουμε βροχιδόν την υπόλοιπη μισή ζάχαρη της συνταγής (δηλαδή τα υπόλοιπα 100 γρ). Μόλις ενσωματωθεί η ζάχαρη με την μαρέγκα σταματάμε το χτύπημα.
  • 4.Προσθέτουμε μέσα στην μαρέγκα το παραπάνω μίγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα 2 μίγματα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο (χλιαρό) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με την μαρίζ. Στην συνέχεια προσθέτουμε την αμμωνία και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμα με την μαρίζ.
  • 5.Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο) μαζί με τις σταγόνες κουβερτούρας κλασικής και γάλακτος της ΙΟΝ. Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να γίνουν μια ζύμη που κολλάει αρκετά στο χέρι. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • 6.Για να πλάσουμε τα πασχαλινά κουλούρια πρέπει να βρέχουμε τα χέρια μας με νερό κάθε φορά που πλάθουμε ένα κουλούρι. Πλάθουμε την ζύμη με τα χέρια μας σε μακρόστενα φυτίλια πάχους 1 cm περίπου και φτιάχνουμε στο αέρα ένα κύκλο (σαν δαχτυλίδι). Τοποθετούμε άμεσα σε λαμαρίνα ή ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • 7.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 30 λεπτά περίπου. Μόλις τα κουλούρια πάρουν ένα καφεκίτρινο χρώμα είναι έτοιμα.
  • 8.Για το ντεκόρ προαιρετικά κοσκινίζουμε, όσο τα κουλούρια είναι ακόμα ζεστά, ζάχαρη άχνη στην επιφάνειά τους.
  • 9.Σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Πασχαλινά κουλούρια της γιαγιάς με σταγόνες κουβερτούρας κλασική και γάλακτος ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta