×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Παγωτό Αρμενοβίλ με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρες κλασική και λευκή


Παγωτό Αρμενοβίλ με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρες κλασική και λευκή
Παγωτό Αρμενοβίλ με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρες κλασική και λευκή
11-12
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Παγωτό Αρμενοβίλ με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρες κλασική και λευκή

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τις μαρέγκες θα χρειαστούμε
  • 50 γρ ασπράδι αυγού
  • Μισή κάψουλα βανιλλίνη
  • 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 5 γρ corn flour
  • Για τα καραμελωμένα καρύδια θα χρειαστούμε
  • 50 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 50 γρ καρύδια χοντροσπασμένα
  • Για το αρμενοβίλ θα χρειαστούμε
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος φυτική 35% λιπαρά
  • 200 γρ ζαχαρούχο γάλα
Μέθοδος
  • 1.Για τις μαρέγκες, τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ το ασπράδι και την βανιλλίνη και χτυπάμε με το σύρμα στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να διογκωθεί ελαφρώς η μαρέγκα. Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο η μαρέγκα και να στέκεται πολύ καλά. Με ένα κουτάλι τοποθετούμε μικρές μαρέγκες (σαν βουναλάκια) πάνω σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 C για 1,30 ώρα περίπου. Οι μαρέγκες πρέπει να έχουν στεγνώσει εντελώς και να είναι τραγανές. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις σπάμε σε ακανόνιστα χοντρά κομμάτια.
  • 2.Για τα καραμελωμένα καρύδια, χοντροσπάμε τα καρύδια και τα καβουρδίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 5 λεπτά. Τοποθετούμε την ζάχαρη σε τηγάνι και την λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει χρώμα (ξανθό σκούρο) προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μαρίζ για να ενωθούν με την καραμέλα. Απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος επίπεδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Χοντροσπάμε με τον πλάστη ή το γουδί ακανόνιστα σε κομμάτια.
  • 3.Για το αρμενοβίλ, χτυπάμε στο κάδο του μίξερ με το σύρμα ξεχωριστά τις κρέμες γάλακτος (αρχικά την φυτική και μετά την ζωική) σε τέτοια σύσταση που να δείχνουν ότι είναι σαν γιαούρτι και τοποθετούμε την ζωική στο ψυγείο. Τοποθετούμε την φυτική μέσα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις χοντροσπασμένες μαρέγκες, τις ψιλοκομμένες σοκολάτες της ΙΟΝ (κλασική και λευκή) και τα χοντροσπασμένα καρύδια και ανακατεύουμε με το σύρμα για 2 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε την ζωική σαντιγί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • 4.Τοποθετούμε το μίγμα του παγωτού αρμενοβίλ σε φόρμα ή φόρμες τις αρεσκείας μας και σκεπάζουμε την επιφάνεια με μεμβράνη. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 24 ώρες και την επόμενη ημέρα σερβίρουμε σε σκεύος κατά βούληση.
  • 5.Συνοδευτικά για ντεκόρ μπορούμε να προσθέσουμε στην επιφάνεια καραμελωμένους ξηρούς καρπούς ή λιωμένη σοκολάτα της ΙΟΝ.
  • 6.Αν θέλουμε να φτιάξουμε αρμενοβίλ σοκολάτας προσθέτουμε μετά το ζαχαρούχο γάλα λιωμένη χλιαρή patisserie κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ (100 γρ για την συγκεκριμένη συνταγή) και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα προηγούμενα υλικά. Επίσης σε αυτή την περίπτωση αντικαθιστούμε τα 200 γρ από την κάθε κρέμα γάλακτος (φυτική και ζωική) με 300 γρ έκαστη. Όλα τα υπόλοιπα υλικά και ο τρόπος παρασκευής της συνταγής παραμένουν τα ίδια όπως και για το λευκό αρμενοβίλ.
Παγωτό Αρμενοβίλ με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρες κλασική και λευκή
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta