×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Νηστίσιμο σούπερ-σοκολατένιο brownie χωρίς γλουτένη


Νηστίσιμο σούπερ-σοκολατένιο brownie χωρίς γλουτένη

Νηστίσιμο σούπερ-σοκολατένιο brownie χωρίς γλουτένη

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 1 ½ κ.σ. σπασμένο λιναρόσπορο
  • 3 κ.σ. χλιαρό νερό
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 3 κ.σ. κακάο ΙΟΝ
  • ½ κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 180 γρ. ΙΟΝ Dark κλασική χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  • 6 κ.σ. βούτυρο φυτικό ή μαργαρίνη (χωρίς άρωμα)
  • 40 ml σιρόπι αγαύης ή ρυζιού
  • 40 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα σοκολάτας (chocolate extract)
  • 180 γρ. σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ
  • 3-4 κ.σ. κρέμα κάσιους (προαιρετικά)
  • 2-3 μέτριες φράουλες ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
Μέθοδος
  • 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C. Αλείφουμε ένα ταψάκι 20 x 20 με λίγο ηλιέλαιο και στρώνουμε χαρτί ψησίματος έτσι ώστε να περισσεύουν οι άκρες για να μπορούμε να σηκώσουμε το brownie.
  • 2.Σε ένα μικρό μπωλ αναμιγνύουμε το λιναρόσπορο με το νερό. Σε ένα μεγαλύτερο μπωλ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και το αλάτι.
  • 3.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 2-3 δάχτυλα νερό και το βράζουμε. Σβήνουμε τη φωτιά, τοποθετούμε ένα γυάλινο η κεραμικό μπωλ επάνω με τη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  • 4.Απομακρύνουμε από το κατσαρολάκι και προσθέτουμε το σιρόπι, την ζάχαρη, το εκχύλισμα σοκολάτας και το μείγμα λιναρόσπορου. Ανακατεύουμε.
  • 5.Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρου και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε. Μας ενδιαφέρει απλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα αλλά προσέχουμε να μην ανακατέψουμε πολύ γιατί διαφορετικά το brownie μοιάζει περισσότερο με κέικ. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά πηχτό.
  • 6.Απλώνουμε στο ταψάκι και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας. Όταν θα είναι έτοιμο θα έχει στερεοποιηθεί αλλά θα είναι μαλακό ακόμη επάνω. Μπορούμε να δοκιμάσουμε βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο η οποία θα πρέπει να βγει σχεδόν στεγνή (λίγη λιωμένη σοκολάτα επάνω είναι φυσιολογικό να υπάρχει).
  • 7.Αφήνουμε το brownie στο ταψάκι για τουλάχιστον 10 λεπτά. Μετά το σηκώνουμε προσεχτικά με το χαρτί ψησίματος και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε(Η έλλειψη αυγών και το αλεύρι χωρίς γλουτένη κάνουν το μείγμα λιγότερο συνεκτικό).
  • 8.Αν θέλουμε αντικαθιστούμε την μισή ποσότητα σταγόνες σοκολάτας με κομμένους ξηρούς καρπούς. Το αποτέλεσμα θα είναι λιγότερο γλυκό. Αν θέλουμε να αποφύγουμε εντελώς τη ζάχαρη αντικαθιστουμε τις σταγόνες σοκολάτας με κομμένους ξηρούς καρπούς, προσθέτουμε άλλο ένα κ.γ. εκχύλισμα σοκολάτας και 30-40 ml στέβια σε υγρή μορφή. Το brownie έτσι θα είναι λίγο πιο στεγνό και θα θέλει μεγαλύτερη προσοχή στο κόψιμο αλλά θα έχουμε την απόλαυση χωρίς καμία επιβάρυνση!
  • 9.Πρόταση σερβιρίσματος: Με κρέμα κάσιους (που μπορείτε να βρείτε στην αγορά) και ψιλοκομμένες φράουλες.
Νηστίσιμο σούπερ-σοκολατένιο brownie χωρίς γλουτένη
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta