Νηστίσιμο κέικ με κακάο ΙΟΝ

10
80'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : γάλα καρύδας, ζάχαρη, ηλιέλαιο, ΙΟΝ Κακάο, μαγειρική σόδα, μηλόξιδο, baking powder, αλάτι, αλεύρι, βανίλια
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Νηστίσιμο κέικ με κακάο ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 425 γρ ζάχαρη
- 70 γρ κακάο ΙΟΝ
- 1 κ.γ baking powder
- ½ κ.γ baking soda
- 450 γρ γάλα καρύδας
- 90 γρ ηλιέλαιο
- 2 κ.γ μηλόξιδο
- 1 βανίλια
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Προετοιμάζουμε την φόρμα μας ,την αλείφουμε με φυτικό βούτυρο και την πασπαλίζουμε με κακάο.
- 2.Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι τη ζάχαρη το κακάο το baking τη σόδα και το αλάτι.
- 3.Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα το ηλιέλαιο το μηλόξιδο τη βανίλια και ομογενοποιούμε.
- 4.Ενώνουμε τα δυο μείγματα και γεμίζουμε την φόρμα μας.
- 5.Ψήνουμε για 50-60 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
- 6.Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και εφόσον δεν έχει υγρασία είναι έτοιμο.
- 7.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά το ξεφορμάρουμε με προσοχή γιατί είναι εύθραυστο.
Νηστίσιμο κέικ με κακάο ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή