Νηστίσιμο Αχλαδάκι με Αμυγδαλόπαστα Κακάο και Κουβερτούρα ΙΟΝ 72%

25
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Νηστίσιμο Αχλαδάκι με Αμυγδαλόπαστα Κακάο και Κουβερτούρα ΙΟΝ 72%

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Για να παρασκευάσουμε το νηστίσιμο αχλαδάκι με αμυγδαλόπαστα, κακάο και κουβερτούρα ION 72% θα χρειαστούμε:
- Αμυγδαλόπαστα
- Κακάο ΙΟΝ
- Για το ντεκόρ: Κουβερτούρα 72% ΙΟΝ
Συστατικά
- Για να παρασκευάσουμε την αμυγδαλόπαστα θα χρειαστούμε
- 200 γρ αμύγδαλα άσπρα ανάλατα
- 200 γρ ζάχαρη άχνη
- 20 γρ γλυκόζη
- 20 γρ κακάο ΙΟΝ
- 20 γρ νερό
- Για να το ντεκόρ (την επικάλυψη) θα χρειαστούμε
- 400 γρ σοκολάτα μαύρη λιωμένη
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: πολυκόφτη, αντικολλητικό χαρτί, μεμβράνη, κατσαρόλα, λεκάνη, κάδο μίξερ, φτερό του μίξερ, πιρούνι, ταψί διαστάσεων 20χ20 cm, θερμόμετρο για τρόφιμα.
Μέθοδος
- 1.Για την αμυγδαλόπαστα : Τοποθετούμε μέσα στον πολυκόφτη τα άσπρα αμύγδαλα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πούδρα.
- 2.Τοποθετούμε την πούδρα αμυγδάλου στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα με το φτερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη την γλυκόζη, το κακάο ΙΟΝ και το νερό και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα (αμυγδαλόπαστα).
- 3.Πλάθουμε την αμυγδαλόπαστα με τα χέρια σε σχήμα μικρού αχλαδιού περίπου των 20 γρ. το κάθε ένα. Τοποθετούμε προαιρετικά στο επάνω μέρος ανάποδα ένα γαρύφαλλο για να φαίνεται σαν κοτσάνι.
- 4.Για το ντεκόρ: Αν θέλουμε προαιρετικά λιώνουμε κουβερτούρα μαύρη σοκολάτα 72% σε μπεν-μαρί και την ανακατεύουμε εκτός φωτιάς με μια μαρίζ. Με ένα θερμόμετρο για τρόφιμα μετράμε την θερμοκρασία και μόλις κατέβει στους 30 C βουτάμε τα αχλαδάκια με ένα πιρούνι στην λιωμένη μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ. Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Μπορούμε ακόμα να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη ή κακάο της ΙΟΝ.
Νηστίσιμο Αχλαδάκι με Αμυγδαλόπαστα Κακάο και Κουβερτούρα ΙΟΝ 72%
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή