Μους με κουβερτούρα ΙΟΝ και σάλτσα φράουλας

10
45'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Μους με κουβερτούρα ΙΟΝ και σάλτσα φράουλας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Για το μους με κουβερτούρα ΙΟΝ και σάλτσα φράουλας θα χρειαστούμε:
- Να φτιάξουμε ένα μους με κουβερτούρα ΙΟΝ
- Να φτιάξουμε μια σάλτσα με φράουλες
Συστατικά
- Για το μους με μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ θα χρειαστούμε
- 250 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ ψιλοκομμένη
- 500 γρ κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά
- 100 γρ κρεμώδες τυρί
- Για τη σάλτσα με φράουλες θα χρειαστούμε
- 200 γρ φράουλες
- 30 γρ ζάχαρη
- 30 γρ νερό
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, σύρμα, μίξερ, κάδο του μίξερ, σύρμα για το μίξερ, λεκάνη, ραβδομπλέντερ.
Μέθοδος
- 1.Για το μους με κουβερτούρα ΙΟΝ: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να προκύψει μισοχτυπημένη σαντιγί (σαν γιαούρτι).
- 2.Μαλακώνουμε το τυρί κρέμα με το χέρι.
- 3.Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα ΙΟΝ και την τοποθετούμε σε μια λεκάνη και σε μπεν-μαρί έτσι ώστε να λιώσει ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
- 4.Προσθέτουμε τη χλιαρή κουβερτούρα ΙΟΝ στο τυρί κρέμα και ομογενοποιούμε.
- 5.Τέλος ενσωματώνουμε το μείγμα με τη μισοχτυπημένη σαντιγί.
- 6.Για τη σάλτσα με φράουλες : Κόβουμε τις φράουλες σε κομμάτια και τις τοποθετούμε στην κατσαρόλα με το νερό και τη ζάχαρη.
- 7.Βράζουμε μέχρι να πολτοποιηθούν οι φράουλες για 2 με 3 λεπτά περίπου.
- 8.Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ. Αφήνουμε να κρυώσει.
- 9.Σύνθεση γλυκού : Τοποθετούμε το μους με κουβερτούρα ΙΟΝ σε ποτηράκι της αρεσκείας μας, βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο να παγώσει, ρίχνουμε από πάνω λίγη ποσότητα από τη σάλτσα με φράουλες και αν θέλουμε προσθέτουμε χοντροσπασμένο φιστίκι αιγίνης και ολόκληρες φράουλες για ντεκόρ.
Μους με κουβερτούρα ΙΟΝ και σάλτσα φράουλας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή