Μους λευκής σοκολάτας και πράσινου τσαγιού μάτσα

4
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Παγωμένα & Δροσερά
Συστατικά : ION Patisserie Λευκή κουβερτούρα, βανίλια, γάλα αμυγδάλου, πράσινο τσάι, πράσινο τσάι μάτσα, φιστίκια Αιγίνης
Σχετικά με το Σεφ :
Μάγδα Γοδόση
Μους λευκής σοκολάτας και πράσινου τσαγιού μάτσα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 400 γρ. ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
- 140 γρ. γάλα αμυγδάλου
- 270 γρ. silken tofu καλά στραγγισμένο
- 4 κ.γ. πράσινο τσάι μάτσα σε σκόνη
- 60 ml. νερό καυτό αλλά όχι βραστό
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 40 γρ. φυστίκια Αιγίνης σπασμένα
Μέθοδος
- 1.Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει.
- 2.Προσθέτουμε το γάλα μία κουταλιά την φορά και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί.
- 3.Τοποθετούμε το τόφου σε ένα μπολάκι και το σπάμε με το πηρούνι.
- 4.Σε ένα άλλο μπολάκι βάζουμε το πράσινο τσάι και το ανακατεύουμε με το ζεστό νερό να διαλυθεί. Το νερό δεν πρέπει να είναι βραστό για να μην πικρίσει το τσάι και να διατηρήσει τις θρεπτικές του ιδιότητες.
- 5.Τοποθετούμε τόσο το τόφου όσο και το τσάι στο μπoλ με την κουβερτούρα και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός για να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας και ξαναχτυπάμε να ενσωματωθεί.
- 6.Μοιράζουμε τη μους σε 4 ποτήρια και τοποθετούμε στο ψυγείο για να δέσει.
- 7.Σερβίρουμε με σπασμένα φυστίκια Αιγίνης.
- 8.Το πράσινο τσάι μάτσα έχει τις μεγαλύτερες ποσότητες κατεχινών σε σχέση με τις υπόλοιπες ποικιλίες πράσινων τσαγιών. ΟΙ κατεχίνες έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση.
Μους λευκής σοκολάτας και πράσινου τσαγιού μάτσα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή