Καριόκες με 3 Υλικά

20-30
20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
28 Ιανουαρίου, 2021
Καριόκες με 3 Υλικά

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά
- 500 γρ. βανίλια υποβρύχιο
- 85 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 300 γρ. ΙΟΝ PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
- 150 γρ. ξηρούς καρπούς
- 100 γρ. γλυκό του κουταλιού
- 30 ml. κονιάκ
- 750 γρ. ΙΟΝ PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
Μέθοδος
- Στο μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα τη βανίλια με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν καλά και να γίνουν ένα μείγμα.
- Έπειτα, προσθέτουμε τη σοκολάτα που πριν έχουμε λιώσει σε ένα μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Αφού γίνει ένα μείγμα, προσθέτουμε όποια από τα προαιρετικά υλικά μας θέλουμε, συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Αμέσως μετά, βάζουμε το μείγμα μας πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί, το κάνουμε ρόλο (σαν ένα σαλάμι) στη διάμετρο που επιθυμούμε τις καριόκες μας και το παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον δυο ώρες.
- Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τα 500 γραμμάρια κουβερτούρας και τα υπόλοιπα 250 γραμμάρια τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι όσο πιο πολύ μπορούμε.
- Έπειτα, κατεβάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα μας από το μπεν μαρί και προσθέτουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει.
- Αμέσως μετά, βγάζουμε από την κατάψυξη το ρολό μας το ξετυλίγουμε και αφού κόψουμε καριόκες στο πάχος που επιθυμούμε, τις βουτάμε μια-μια μέσα στη σοκολάτα.
- Με την βοήθεια ενός πιρουνιού τις αφαιρούμε και τις ακουμπάμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε μέχρι να παγώσει καλά η επικάλυψη σοκολάτας.
- Τέλος, αφού παγώσουν οι καριόκες μας, μπορούμε αν θελουμε να τις τυλίξουμε μια-μια με αλουμινόχαρτο.
Τις συντηρούμε στο ψυγείο.
** Για τη συνταγή χρησιμοποίησα ION Patisserie κλασική κουβερτούρα
Καριόκες με 3 Υλικά
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή