Μάφινς κέικ βανίλιας – σοκολάτας
16
60'
Χρόνος εκτέλεσης
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : baking powder, σταφίδες, αβγά, αλάτι, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανιλλίνη, βούτυρο, γάλα, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κρυσταλλική ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Μάφινς κέικ βανίλιας – σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 100 γρ βούτυρο
- 150 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 150 γρ ζάχαρη άχνη
- 2 γρ αλάτι
- 150 γρ αβγά (δηλαδή : 3 τεμάχια αβγά)
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
- 160 γρ γάλα
- 250 γρ αλεύρι μαλακό
- 5 γρ baking powder
- Προαιρετικά προσθέτουμε 80 γρ σταφίδες ή φρούτα αποξηραμένα της αρεσκείας μας.
- Σημείωση : για το μάφινς σοκολάτας αφαιρούμε 40 γρ αλεύρι μαλακό από την συνταγή και προσθέτουμε 30 γρ κακάο ION σκόνη και 40 γρ ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ.
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: μίξερ, σύρμα του μίξερ, λεκάνη, μαρίζ, καραμελόχαρτα για μάφινς.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, την ζάχαρη άχνη και το αλάτι και χτυπάμε με το φτερό αρχικά στην αργή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν πολύ καλά και στη συνέχεια στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να διογκωθούν.
- 2.Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και την βανιλλίνη καθώς επίσης και το γάλα λίγο-λίγο την φορά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- 3.Τέλος αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι (στην περίπτωση του μάφιν σοκολάτας και το κακάο με την ψιλοκομμένη σοκολάτα) και το baking powder. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών. Γεμίζουμε με το μείγμα για μάφιν τα καραμελόχαρτα μέχρι τα ¾ του ύψους τους.
- 4.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25 περίπου λεπτά.
Μάφινς κέικ βανίλιας – σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή