Κρέμα σοκολάτας με σύκα

7-9
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : σύκα, ION Patisserie Κουβερτούρα Γάλακτος, αβγά, γάλα, ζάχαρη, καφέ ζάχαρη, κόκκινο κρασί, Κορν φλάουερ, κρέμα γάλακτος, πορτοκάλι
Σχετικά με το Σεφ :
Μίκα Παντελάκη
Κρέμα σοκολάτας με σύκα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για την κρέμα σοκολάτας
- 300γρ γάλα
- 100γρ κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό (50γρ)
- 60γρ ζάχαρη
- 100γρ γάλα
- 20γρ κορν φλάουερ
- 70γρ ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα Γάλακτος
- Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
- Υλικά για τα μαριναρισμένα σύκα
- 250γρ σύκα φρέσκα κομμένα στα 4
- 130γρ κόκκινο γλυκό κρασί
- 15γρ καστανή ζάχαρη
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για την κρέμα σοκολάτας: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα(300γρ) μαζί με την κρέμα γάλακτος και την μισή ποσότητα ζάχαρης (30γρ). Παράλληλα σε ένα μπόλ ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα το αυγό με την υπόλοιπη ζάχαρη (30γρ).
- 2.Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα (100γρ) με το κορν φλάουερ. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα το ρίχνουμε αργά και σταθερά στο μείγμα με το αυγό ανακατεύοντας προσεκτικά να μην μας κόψει το μείγμα. Ξαναγυρνάμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το κορν φλάουερ.
- 3.Τέλος προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τοποθετούμε σε μπόλ ή ποτήρια της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.
- 4.Εκτέλεση για τα σύκα: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα σύκα μέχρι το μείγμα να γίνει σαν ελαφρύ σιρόπι, αφαιρούμε από την φωτιά και μουλιάζουμε τα σύκα για λίγο. Αφαιρούμε από το σιρόπι και σερβίρουμε με το γλυκό μας.
Κρέμα σοκολάτας με σύκα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή