×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κέικ Ζάχερ


Κέικ Ζάχερ
Κέικ Ζάχερ
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ : Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 20 Οκτωβρίου, 2023

Κέικ Ζάχερ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 380 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • 250 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 120 ml σπορέλαιο
  • 3 μεσαία αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γρ. κακάο ΙΟΝ
  • 1 1⁄2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 1⁄2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Μέθοδος

Εκτέλεση για τα κεικ

  1. Για να φτιάξουμε κέικ Ζάχερ αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160-170°C, στον αέρα.
  2. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το νερό, προσέχοντας να μη βράσει, και το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει καλά.
  4. Αμέσως μετά προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο και τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  6. Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
  7. Αδειάζουμε σε 2 τσέρκια 20άρια που πριν έχουμε θωρακίσει καλά με αλουμινόχαρτο, βάζοντας τα να πατήσουν πάνω στο αλουμινόχαρτο και κάνοντας εξωτερικά και περιστροφικά από κάθε τσέρκι τοιχώματα με αυτό.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά.

Επικάλυψη

  1. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να πάρει μία βράση.
  3. Αμέσως μετά αδειάζουμε το σιρόπι στην κουβερτούρα, ανακατεύοντας έντονα μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
  4. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Γέμιση

  1. Σε ένα μπολ αδειάζουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο.
  2. Προσθέτουμε το κονιάκ ή το τσίπουρο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Συναρμολόγηση

  1. Παίρνουμε το ένα κομμάτι κέικ, απλώνουμε στην επιφάνειά του το μισό μείγμα μαρμελάδας.
  2. Στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο κομμάτι κέικ.
  3. Απλώνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα.
  4. 3Μεταφέρουμε το κέικ σε μια πιατέλα.
  5. Ανακατεύουμε λίγο την παχύρευστη γκανάς και το περιχύνουμε το κέικ Ζάχερ.
Κέικ Ζάχερ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta