Κέικ Ζάχερ
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
20 Οκτωβρίου, 2023
Κέικ Ζάχερ
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 380 γρ. ζάχαρη
- 250 ml νερό
- 250 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
- 120 ml σπορέλαιο
- 3 μεσαία αυγά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 75 γρ. κακάο ΙΟΝ
- 1 1⁄2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 1⁄2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Μέθοδος
Εκτέλεση για τα κεικ
- Για να φτιάξουμε κέικ Ζάχερ αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160-170°C, στον αέρα.
- Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το νερό, προσέχοντας να μη βράσει, και το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει καλά.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο και τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
- Αδειάζουμε σε 2 τσέρκια 20άρια που πριν έχουμε θωρακίσει καλά με αλουμινόχαρτο, βάζοντας τα να πατήσουν πάνω στο αλουμινόχαρτο και κάνοντας εξωτερικά και περιστροφικά από κάθε τσέρκι τοιχώματα με αυτό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά.
Επικάλυψη
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να πάρει μία βράση.
- Αμέσως μετά αδειάζουμε το σιρόπι στην κουβερτούρα, ανακατεύοντας έντονα μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Γέμιση
- Σε ένα μπολ αδειάζουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο.
- Προσθέτουμε το κονιάκ ή το τσίπουρο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Συναρμολόγηση
- Παίρνουμε το ένα κομμάτι κέικ, απλώνουμε στην επιφάνειά του το μισό μείγμα μαρμελάδας.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο κομμάτι κέικ.
- Απλώνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα.
- 3Μεταφέρουμε το κέικ σε μια πιατέλα.
- Ανακατεύουμε λίγο την παχύρευστη γκανάς και το περιχύνουμε το κέικ Ζάχερ.
Κέικ Ζάχερ
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή