Κέικ με λεμόνι και λευκή σοκολάτα
50'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
24 Μαΐου, 2022
Κέικ με λεμόνι και λευκή σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Λεμόνι και λευκή σοκολάτα – ένας ακαταμάχητος συνδυασμός!
Συστατικά
Για το κέικ:
- 260 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό
- 200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 100 γρ ζάχαρη καστανή
- 5 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 75 μλ χυμός λεμόνι
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 140 γρ γιαούρτι 5% λιπαρά
- 350 γρ αλεύρι μαλακό
- 2 κτγ μπέικιν πάουντερ
- ¼ κτγ αλάτι
- 1,5 κτς παπαρουνόσπορος (προαιρετικά)
- 100 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 60 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 150 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
Μέθοδος
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη λευκή και την καστανή ζάχαρη ώσπου το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε ώσπου το μείγμα να αφρατέψει.
- Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε τον χυμό, το γιαούρτι, το ξύσμα και ανακατεύουμε.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε εναλλάξ κουταλιές από τα δύο μπολ στον κάδο και χτυπάμε ώσπου να εξαντλήσουμε τα υλικά και να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και μόλις κρυώσει λίγο, την προσθέτουμε στον κάδο και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
- Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα για κέικ και μεταφέρουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο, βυθίζουμε στο εσωτερικό του μια οδοντογλυφίδα. Εάν βγαίνει στεγνή, είναι έτοιμο.
- Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Τοποθετούμε μια πιατέλα ανάποδα επάνω στην φόρμα, αναποδογυρίζουμε το κέικ και ξεφορμάρουμε.
Για το γλάσο:
- Ζεσταίνουμε την κρέμα σε ένα μπρίκι.
- Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Μόλις η κρέμα πάρει βράση, τη χύνουμε μέσα στο μπολ.
- Ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις, ώσπου να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα λείο γλάσο.
- Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο.
- Πασπαλίζουμε το κέικ με sprinkles και στολίζουμε με μερικές φέτες λεμονιού.
Tip:
- Εάν θέλουμε, μπορούμε να διπλασιάσουμε την ποσότητα του γλάσου. Έτσι, θα έχουμε αρκετό για να καλύψει εντελώς το κέικ με μια λεπτή στρώση.
Κέικ με λεμόνι και λευκή σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή