Κέικ με καφέ και σοκολάτα
8-10
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : κρυσταλλική ζάχαρη, αβγά, αλεύρι, βανίλια, βούτυρο, γάλα, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας, καρύδια, καφές στιγμιαίος
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Κέικ με καφέ και σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 αυγά
- 2 κ.γ στιγμιαίο καφέ ανακατεμένα με 1 κ.σ βραστό νερό (για το κέικ )
- 1 βανίλια
- 50 γρ ΙΟΝ Σταγόνες Σοκολάτας γάλακτος
- 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ καρύδια χοντροκομμένα
- 2 κ.σ γάλα
- Για την επικάλυψη
- 100 γρ άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ στιγμιαίο καφέ ανακατεμένη με 1 κ.σ βραστό νερό
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Σε μια φόρμα του κέικ βγάζουμε αντικολλητικό χαρτί.
- 2.Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε πολύ καλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- 3.Προσθέτουμε τη βανίλια, το μείγμα του καφέ, το γάλα και κουταλιά κουταλιά το αλεύρι. Μόλις το πάρει, σταματάμε το χτύπημα και με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς και τις ΙΟΝ Σταγόνες Σοκολάτας γάλακτος.
- 4.Ψήνουμε για 55 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μαχαίρι και εφόσον βγει καθαρό ειναι έτοιμο το κέικ μας.
- 5.Αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει εντελώς.
- 6.Για την επικάλυψη: Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με το μείγμα του καφέ και προσθέτουμε ελάχιστο νερό, τόσο όσο να έχουμε ένα παχύρευστο γλάσο για την επικάλυψη. Εάν βάλετε απότομα πολύ νερό το γλάσο θα γίνει νερουλό.
- 7.Αλείφουμε το κρύο κέικ με το γλάσο καφέ και πασπαλίζουμε με καρύδια.
Κέικ με καφέ και σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή