Κέικ με 3 Υλικά και Σοκολάτα
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
30 Ιανουαρίου, 2024
Κέικ με 3 Υλικά και Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
Υλικά για το κέικ
- 435 γρ. γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
- 240 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 1 κ.γ baking powder
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ
- 125 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
- 125 ml κρέμα γάλακτος 35%
Μέθοδος
- Ανοίγουμε τα γεμιστά μπισκότα μας και αφαιρούμε την γέμιση τους με ένα μαχαίρι.
- Σε ένα μούλτι, τρίβουμε όλα μας τα μπισκότα σε σκόνη.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε μέσα στην σκόνη μπισκότων το γάλα και το baking powder και ανακατεύουμε για μισό λεπτό.
- Τέλος προσθέτουμε και την γέμιση από τα μπισκότα μας και χτυπάμε στο μούλτι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
- Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μικρό ταψάκι που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Ρίχνουμε απο πάνω τις σταγόνες σοκολάτας και με μια μαριζ ή ένα κουτάλι τις ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 18-20 λεπτά.
Εκτέλεση για την γκανάζ
- Όσο ψήνεται το κέικ μας, βάζουμε σε ένα μπεν μαρί την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
- Όταν ψηθεί το κέικ μας, αδειάζουμε αμέσως από επάνω την ζέστη γκανάζ μας.
- Αυτό θα δώσει στο κέικ μας μια παραπάνω υγρασία και μια αίσθηση fudge.
Κέικ με 3 Υλικά και Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή